Jdi na obsah Jdi na menu

 

  

Poslední aktualizace 26.12.2016

Chovatelský tým Feritte Bugsy Vás vítá na obyčejných stránkách věnovaných neobyčejnému plemeni Italský chrtík.

 

Novinky a informace o chrtících získáte z klubových stránek plemene zde.
Novinky o coursingu zde, novinky o dostizích chrtů zde, kalendář chrtích akcí zdepřihlášky na výstavy chrtíků zde, řády a směrnice k chrtím akcím zde. Přihlášky na tréninky v Greyhound Park Motol zde. Svoje štěňátko žijící v České republice neprodleně přeregistrujte v národním registru zde a také Vás prosím o registraci do unikátní světové databáze chovných chrtíků zdeMezinárodní dostihový a coursingový řád FCI platný od 01.01.2017 zde. Náš stručný návod na držení štěňátka plemene italský chrtík zde.
Na fotografii Borísek a Jesika.
boris-a-jesika.jpg
Za úspěchy naších odchovů jsme velice vděční jejich majitelům. 
Chrtíky milujeme a věnujeme jim veškerý svůj čas, ale výchova dítěte je prioritní. Pokud máte zájem o konzultaci či radu kontaktujte nás v časovém rozmezí 8-20h. Dál koupeme, čteme knížky a hajáme s naším malým synkem.
 
Na fotografii moje maličkost a Boris, v pozadí BIO farma, potěšením pro mě je vidět smíšené stádo. V chovu chrtíků je také důležitý faktor samce ve smečce pro lepší povahu štěňat v dospělosti.6.7.2016-kacer-klaudie-lexi-a-boris--99-.jpg
18.12.2016 Čtvrtou adventní neděli jsme započali ranní rozcvičkou a posléze, před polednem, jsme rozproudili krev na našem dalším soukromém tréninku. Dnes jsem z tréninku vyřadila 9,5 letou Lolly, aby se nepřetěžovala, jinak si dnes zatrénovali všechny naše fenečky a Bertrando s nimi. Celé adventní svátky prožíváme aktivně, o Vánocích budeme odpočívat. Předpokládám... :-). Na fotografii níže je Jesika, Haralda a Umbra.
0--429-.jpg
17.12.2016 Dnešní prosluněné, zimní poledne jsme využili pro náš soukromý trénink. Při teplotě vzduchu -1°C fenečky ani Bertrando nepotřebovali oblečky, závoděním se zahřejí a hned po běhu je odkládáme do vyhřátého karavanu. Dole na fotografii Chantia a za ní Caissa.
0--94-.jpg
15.12.2016
Chtěla bych popřát svým přátelům a všem milovníkům plemene Italský chrtík krásné adventní dny, které si my s chrtíky užíváme v klidu a pokoře a pevně věřím, že vy si je užijete ještě lépe, přesně podle svých představ. Na fotografii jsem s Hollie a Hannach.
hannah-a-hollie-3kopie.jpg
Upozornění pro majitele naších odchovů na novinky, které nás příští rok čekají na dráze. 
Mezinárodní dostihový a coursingový řád platný od 1.1.2017 - original - 1446-mezinarodni-dostihovy-a-coursingovy-rad-platny-od-1.1.2017-original.pdf   Na fotografii dole Umbra Feritte Bugsy a Gisele Feritte Bugsy.trenink-27.11--53-.jpg
12.11.2016 Ráda bych se pozastavila nad výsledky letošní podzimní výstavy Klubu chovatelů Italských chrtíků u naších odchovů.
Podle mého mínění pan Miroslav Václavík posuzoval Klubovou výstavu velmi přísně, ale objektivně.
Kladl velký důraz na povahu psa a spolupráci s vystavovatelem - majitelem, jelikož nevlastnil plemeno italský chrtík proto očekává od pejsků poslušnost, jenže chrtíci mají kočičí povahu a absolutní poslušnost od nich nečekejte. U pana Václavíka jsme bodovali, ve všem, v předvedení i v poslušnosti.
Byla jsem nadšená z konstatování rozhodčího na bonitaci po skončení výstavy, kdy řekl, že nechápe proč někteří majitelé přestože vlastní jen jednoho chrtíka, nemají ho vychovaného, přitom já jich mám tolik a všichni jsou poslušní a výborně se předvádějí.
Taková poklona mne velice potěšila. Odrazila se moje každodenní práce se smečkou, náročná socializace, jemný ale důsledný přístup k jejich komplikované povaze. Práce chovatele na profesionální úrovni je velmi náročná, ale mě těší, nedovedu si představit život bez aristokratických chrtíků s povahou klauna, název knihy paní Podané je příznačny :-). 
Nyní k samotným výsledkům. Velice nečekaně a mile mě překvapilo ocenění v soutěži Nejlepší pohyb pro naší dorostenku Jesiku Feritte Bugsy. Teprve osmi měsíční fenka, obdržela titul Nejlepší pohyb ze všech 61 zúčastněných chrtíků! Neuvěřitelný úspěch, kterého si moc vážím!
Nejkrásnější fenou výstavy se stala naše Hannach Feritte Bugsy a nejlepší fenou BOS se stala naše Chantia Feritte Bugsy.
Nejkrásnější mladá fenka klubové výstavy je naše Chantia Feritte Bugsy - CAJC
Nejkrásnější mladý jedinec výstavy  je naše Chantia Feritte Bugsy - BOJ
Damián Feritte Bugsy - Výborný, CAC
Jesika Feritte Bugsy - Velmi Nadějná 1
Lilith Feritte Bugsy - Velmi Nadějná 2
Kasha Feritte Bugsy - Nadějná 4
Isis Ionel Bugsy - Výborná 2
Hannach Feritte Bugsy - Výborná, CAC, Nejlepší fena
Chantia Feritte Bugsy - Výborná 1, CAJC, BOJ, BOS 
Hollie Feritte Bugsy - Výborná 1
Sofie Feritte Bugsy - Výborná 2
 
Chtěla bych poděkovat všem majitelům mých odchovů za krásnou prezentaci na této prestižní klubové výstavě.
 
Kompletní výsledky jsou k vidění zde. Pro mě velmi náročná výstava, na které jsem vystavila pět feneček v mém vlastnictví, z mého chovu, kdy všechny výborně uspěly. Po výstavě jsem bonitovala šest svých mladých jedinců (i Bertranda Astra Bravissimo), kteří prošli do chovu s vynikajícím bonitačním kódem, všichni jsou plnochrupí, mají kompletní zdravotní testy v pořádku, to znamená testy patelly, testy očí a testy srdce od certifikovaných veterinářů, dále všichni tito jedinci vlastní kompletní testy DNA na celou škálu genetických onemocnění s výsledkem NEGATIVNÍ, dále všichni tito moji mladí jedinci mají DNA testy identity, vše z renomované, akreditované genetické laboratoře VEMODIA spolupracující s ČMKU. Také jsem nechala dvě naše mladé dorostenky Kashu a Jesiku projít bonitací mladých, což je velmi užitečná novinka v Klubu chovatelů Italských chrtíků a tímto děkuji výboru KCHICH za její zavedení. Holčičky jsou plnochrupé, mají nadherné dlouhé ocásky a kohoutkovou výšku - Jesika 33 cm, Kasha 35 cm. Obě příští rok čeká bonitace, kdy do českého chovu za rok přileju opět kvalitní zahraniční krev, jelikož otcem feneček je nádherný dostihový Mistr Evropy 2015 a dostihový Mistr Světa 2016 Aldechi Lionello s vynikajícím rodokmenem, na náš chov krevně nepříbuzný.   
 
 
15.12.2016 Pomalu, ale jistě, od nás odjíždějí i miminka z našeho posledního vrhu P/2016 do svých nových milujících rodin. Bude se mi po vás stýskat... Noví majitelé prosím Vás, pište a posílejte mi fotečky, každá novinka mě potěší a nezapomeňte, prosím, přeregistrovat svoje štěňátko v národním registru čipů ve své zemi.
prestissimo-8-5-tydne--15-.jpg
11.12.2016 Delší dobu jsem nepřispívala na naše chovatelské stránky, důvodem byla Hollynka, nečekala jsem, že její odchod do psího nebíčka mě tak silně zasáhne. Navždy odešla nejdůležitější představitelka měho chovu, moje chovatelská opora.

holly-di-branco-zesnula-kopie-1.jpg

Vždy tu byla a zčistajasna je po ní velké prázdno. Prožívala jsem s ní první velké triumfy na dostizích a výstavách, dala mi nejkrásnější vrhy za celou moji chovatelskou existenci a najednou je prázdno, velká pustota...Nebyla jsem schopná napsat jediný příspěvek bez očí zalitých slzami.holly-di-branco-piccolo-pietni-akt.jpg
Den po jejím zesnutí jsme jí odvezli do zvířecího krematoria Kerberos, kde proběhl pietní akt, byla tam uložena a v průběhu týdne byla spopelněna. Urnička s jejími pozůstatky bude napořád spočívat u nás.
Měsíc po jejím náhlém odchodu jsem si uvědomila, že začala další etapa v mém chovatelství. Nyní už mám mnoho zkušeností, dokážu se vyvarovat začátečnických chyb a můžu stavět na pevném základu, který jsem budovala od prvních dnů, kdy jsem se rozhodla s chovem italských chrtíků začít.holly-di-branco-piccolo-urnicka.jpg
10.12.2016 Soukromý trénink pro všechny naše feny, Bertranda, malého Prestissima a Parla s jejich maminkou Táňou. Táňa 8 týdnů po vrhu trénovala s velkým nasazením a svým potomkům předváděla ulovení kůže a aport. Táňa je vůdkyní naší smečky, vyrovnaná, silná, sebevědomá, naprosto poslušná a mě oddaná. Jsem vděčná osudu, že mi dopřál tak úžasné stvoření jako je ona. Majitelé chrtíků namítnou, ale vždyt můj chrtík je také oddaný a poslušný, ano já vím..., ale Táňa je geniální, prošlo mi rukama hodně povah chrtíků, Táňa bez problémů zvládla základní poslušnost, dlouhodobé odložení mezi velkými psy, aport, agility, pravidelné dostihové tréninky, být skvělou matkou a spravedlivým vůdcem své 17ti hlavé smečky. Zvládne Váš chrtík víc? :-)
1--235-.jpg
07.12.2016 Štěňátka z naších vrhů N/2016 a O/2016 mají již své milující rodiny. Nové fotografie a informace budou k vidění na jejich samostatných prezentacích. Popřípadě sledujte můj Facebook. Níže Natik Feritte Bugsy ještě u nás.
natik-feritte-bugsy.-trenink-26--74-.jpg
04.12.2016 Mezinárodní výstava psů Nitra, SK. Posuzovala paní Iveta Vojteková ze Slovenska.
Hannach Feritte Bugsy - Výborná 2, Res. CAC, Res. CACIB. 
Hollie Feritte  Bugsy - Výborná 1, CAC.
Potomek našeho JCh. Honey Feritte Bugsy JCh. Thimothy Na Klínkách získal na této výstavě ocenění Výborný 1, CAC, CACIB a BOB. Mám velku radost a gratuluji jeho majitelce a jeho paní chovatelce ke skvělému umístění na obouch výstavách. Je příjemné vidět vyhrávat potomky svých odchovů, často dostávám zprávy ze zahraničích krytí o naších potomcích, kde finišují s velkými úspěchy. Mám velkou radost. Na fotografii dole je Hollie a paní posuzovatelka, která je zkušená a ke chrtíkům velmi
hollie-1.jpg
03.12.2016 Mezinárodní výstava psů Nitra, SK. Posuzoval pan Liimatainen Jussi z Finska.
Hanach Feritte Bugsy - Výborná 2, Res. CAC
Potomek našeho JCh. Honey Feritte Bugsy JCh. Thimothy na Klínkách získal na této výstavě ocenění Výborný 1, CAC, CACIB a BOS. Na fotografii dole je Hannach.
hannach-5-kopie.jpg
 
27.11.2016 Nedělní soukromý trénink pro všechny naše fenky, Bertranda a malého Natika jsme si užili v krásném podzimním počasí více než včera. Fenky měly protažené svaly z předešlého dne a Natik již zjistil o co jde a byl štěstím bez sebe. Na fotografii dole jsou naše krásky Chantia a Hannach. Všechny fotografie z tréninku k vidění zde.
nas-trenink-27.11.2016-vsechny-feny--bertrando--25-.jpg
26.11.2016 Soukromý trénink pro všechny naše feny, Bertranda a malého Natika. Natik se snažil a byl velmi šikovný na návnadu reagoval ihned bez zaváhání. Má úžasné dostihové předpoklady.
natik-feritte-bugsy.-trenink-26--34-.jpg
12.11.2016 Dnes nás náhle, po rychlé nemoci opustila Dostihová vítězka, Šampionka pro Krásu a Výkon, Interšampionka Holly Di Branco Piccolo, zakladatelka mého chovu. Neuvěřitelná a nečekaná bolest a smutek vstoupili do mého srdce! Odešla ve věku 14,5 roku, byla matkou šesti vrhů a 29 štěňátek. Mým tajným přáním bylo, aby se dožila aspoň 16ti let. Bohužel toto zhatil nečekaný zápal plic, který i při veškeré léčbě Holynka ve svém věku a opotřebení neunesla. Nicméně nutno dodat, dožila se velmi vysokého věku s přihlédnutím k počtu odchovaných štěňat a jejího pracovního vytížení.
holly-di-branco-piccolo-u-veta..jpg
12.11.2016 Klubová výstava Klubu chovatelů Italských chrtíků. Posuzoval pan Miroslav Václavík, CZ.
Ná této skvěle zorganizované výstavě jsme také bonitovali naše mladé jedince Bertranda, Chantii, Glorii, Gisele, Hollie, Hannach. Dorostenky Jesika a Kasha prošly bonitací mladých. Výstavy se účastnilo nadstandardně výsoký počet italských chrtíků a to 61 přihlášených! Musím pochválit klubový výbor za bezchybnou organizaci této náročné akce. Foto dole Chantia Feritte Bugsy, za foto děkuji slečně Gieblové.
chantia.jpg
Dále bych ráda poděkovala paní Mildner, majitelce firmy Dog Gear specielně pro chrty za hodnotné ceny pro vítěze v každé třídě a také dalším štědrým sponzorům bez kterých by majitelé zvítězivších Italských chrtíků neodcházeli s tak štastným úsměvem. Jelikož pochválit se člověk většinou musí sám, ráda bych podotkla, že sponzorkou Klubu chovatelů Italských chrtíků, pro letošní a loňský rok, jsem měla tu čest být i já. Na fotografii zleva paní Tvarogová a Fachiro Tileco BOB, pan Václavík - přísný posuzovatel, moje maličkost a Chantia Feritte Bugsy BOJ, paní PhDr. Podaná a nejlepší veteránka Clara Belle du Domaine de Chanteloup. Gratuluji vítězům.
 
kvkchich-12.11.2016---17-.jpg
05.11.2016 Mezinárodní výstava psů Bratislava, posuzoval pan Fulgenzi Gianni z Itálie.
Hannach Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, Res. CACIB
Hollie Feritte Bugsy - Výborná 2, Res. CAC
Na fotografii dole je Hannach a moje maličkost.
hannach.jpg
04.11.2016 Mezinárodní výstava psů Bratislava, posuzovala pani MVDr. Gabriela Ridarčíková ze Slovenska.
Hannach Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, CACIB, BOB
Hollie Feritte Bugsy - Výborná 2
 
 
 
02.11.2016 Dnes spatřila světlo světa první česká ucelená publikace věnovaná Italským chrtíkům. Její autorkou je paní PhDr. Helena Podaná, dlouholetá chovatelka a milovnice tohoto plemene. Skvělé dílo plné rad a nejdůležitějších informací pro zkušené i začínající chovatelele tohoto plemene, krásné fotografie. Děkuji moc za všechny majitele a milovníky našeho plemene. Věřím, že nebude chybět v knihovně zádného z nás. 

italsky-chrtik-kniha.jpg

30.12.2016 Mezinárodní výstava psů Praha, posuzoval pan Nymann Gunnar.
Leos Feritte Bugsy - Výborný 1, CAC
Ambra Feritte Bugsy - Výborná 1
Hannach Feritte Bugsy - Výborná 2, Res. CAC
Hollie Feritte Bugsy - Výborná 2, Res. CAC
Belladona Feritte Bugsy - Výborná 4
Slečně Šárce děkuji za profesinální předvedení naší Hannach.
Gratuluji a děkuji všem majitelům mých odchovů za krásnou prezentaci na této výstavě.
 
 
 
29.10.2016 Mezinárodní výstava psů Praha, posuzovala pani Philippou Kelveri Sonia.
Leos Feritte Bugsy - Výborný 1, CAC, Res. CACIB 
Ambra Feritte Bugsy - Výborná 1
Hannach Feritte Bugsy - Výborná 2, Res. CAC
Hollie Feritte Bugsy - Výborná 2
Rita Feritte Bugsy - Výborná 3
Zenia Feritte Bugsy - Výborná 3
Gratuluji a děkuji všem majitelům mých odchovů za krásnou prezentaci na této výstavě.
 
 
 
 
 
 
22.10.2016 K zadání do laskavých rukou pejsek Natik Feritte Bugsy, který je milý, veselý, zdravý, má obě varlátka, správný skus, bude na spodní výškové hranici, bez vady. Foto dole.
vrh-n-6-tydnu--2-.jpg 
21.10.2016  Trénink chrtů v Greyhound Park Motol. Dnes trénovaly Hollie, Gloria a Chantia. Pro mojí velkou radost a překvapení vedla stylem Start - Cíl drobná Chantia. Video z dostihu a fotografie budou k vidění zde
 
 
16.10.2016 Vyšel náš článek v internetovém časopise Ecanis věnovanému chrtům. Čtěte zde.
 
 
16.10.2016   S potěšením oznamuji narození našeho nového vrhu "P". Matkou je naše krásná a všestranná Táňa Feritte Bugsy a otec je nádherný Interšampion Legolas Gil Endor. Maminka i miminka jsou v pořádku. Mám velkou radost. Štěňátka nabízím k zadání do laskavých rukou a vynikajících podmínek. 
vrh-p-2016-prvni-fenka--modra-bila-tecka-hned-po-narozeni--3-.jpg
09.10.2016 Mezinárodní výstava psů České Budějovice. Posuzoval pan Ing. Matyáš.
Zenia Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, CAC ČMKU, CACIB, BOB.
Gratuluji a děkuji majiteli panu MUDr. Filippovovi.
Hannach Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC
Hollie Feritte Bugsy - Výborná 1, Res. CAC
Ambra Feritte Bugsy - Výborná
Rita Feritte Bugsy - Výborná
 
 
08.10.2016 Dostihová dráha Mladá Boleslav. Mistrovství ČR.
Chantia Feritte Bugsy - 1.místo v kategorii Mladí. Ve skvělém čase 
Bertrando Astra Bravissimo - 2.místo v kategorii Mladí
Hollie Feritte Bugsy - místo, čas 
Gloria Feritte Bugsy - místo, čas  
Gisele Feritte Bugsy - místo, čas
Fenečky běžely poprvé ve třídě Klasik, tři rozběhy. Nádherná podívaná na plné startovací boxy. Žádné zaváhání, otáčení, pošťuchování. Naše mladé fenky běžely jako profesionálky tři dostihové ovály. Byla jsem dojatá štěstím. Pochopitelně zkušené a starší soupeřky byly rychlejší. Těším se na příští dostihovou sezónu, na skvělé chrtičky a jejich fajn majitele. Nádherné fotografie z tohoto dostihu jsou k vidění zde, jsou od paní fotografky M. Sousedíkové.
 
 
 
07.10.2016 Greyhound Park Motol. Praha. Trénink Hollie, Chantie a Glorie. Nádherný trénink v dokonalém prostředí profesinální dráhy, měla jsem velkou radost.
 
 
 
04.10.2016 Dnes jsem si na poště vyzvedla diplom, Hannach Feritte Bugsy je novou Českou junior šampionkou krásy. Mám velkou radost ze své šikovné a krásné holčičky.
 
 
 
02.10.2016 Trénink obedience s Bertrandem a Chantií. Deštivý trénink brali Bertrando i Chantia statečně. Předvedli krásnou poslušnost a Bertrando ukázkové přivolání. Chantia je trošku plašší povahy, takže velcí psi jí stresují, ale v mezích možností zvládá výcvik perfektně. Mám z nich velkou radost.
 
 
 
02.10.2016 Pravidelný trénink agility s Kashou a Jesikou. Dnes byla s námi i Belladonka. Celý trénink pršelo, ale i tak nám bylo fajn a agility jsme si užily, však nejsme z cukru...
 
 
 
01.10.2016 Dostihová dráha Mladá Boleslav. Boleslavský pohár, Mistrovství ADP Velká cena whippetů, Štýbnarův memoriál - CACIL,CACT
Italští chrtíci, běh mých mladých. Neuvěřitelný a těžce dosažitelný úspěch se stal zkutečností. Můj dlouholetý sen se splnil, skrývá se za ním hromada práce a pokory. Kompletní výsledky z dostihu jsou k vidění zde. Fotografie jsou k vidění zde.
Gloria Feritte Bugsy -  1. místo, čas 29,680 sekund
Gisele Feritte Bugsy - 2. místo, čas 29,940 sekund
Hollie Feritte Bugsy - 3. místo, čas 30,070 sekund
Hannach Feritte Bugsy - 4. místo, čas 30,320 sekund
Chantia Feritte Bugsy - 5. místo, čas 30,370 sekund
Bertrando Astra Bravissimo - 6 místo, čas 34,130 sekund
Na fotografii zleva Bertrando, Chantia, Gisele, Hollie, Hannach, Gloria.

img_9089.jpg

01.10.2016 Dostihová dráha Mladá Boleslav. Proběhlo měření chrtů. Naší italští chrtíci prošli výborně. Jsou změření přesně na centimetry a milimetry a  jelikož nejsou sporní a jsou na spodní hranici výšky na další přeměření nemusíme. Takže naše Chantia, Gloria, Hollie, Hannach a Bertrando budou závodit od příštího roku ve třídě Klasik. Na fotografii dole společný běh naších mladých. Nádherý, bezchybný a precizní běh mladých z jedné chovatelské stanice, jak se říká v žargónu "dosihových profíků" z jednoho hnízda. Na fotografii zleva Bertrando, Chantia, Gisele, Hollie, Hannach, Gloria.

img_9090.jpg

01.10.2016  Dostihová dráha Mladá Boleslav. Nádherný, slunečný den babího léta odpovídal mojí náladě a myslím i náladě všech přítomných a personálu dráhy. Krásný dostih, kterého se účastnilo nejvíce chrtíků ze všech chrtů, samozřejmě převládala opět moje krev :-). Tento den zůstane navždy vryt do mé paměti a věřím, že přítomní dostihoví fandové budou dlouho vzpomínat na společný běh mladých italských chrtíků. Dnes jsem si splnila svůj chovatelský a dostihový sen. Běžel plný box chrtíků jednoho majitele z jednoho hnízda. Dovedete si představit jak je těžké vychovat mladého chrtíka, představte si šest pytlů plných blech, tito puberťáci ve věku 13 až 15 měsíců předvedli nádherné dva společné běhy bez otáčení či pošťuchování. Pronásledovali návnadu stylem start-cíl bez jediné chybičky, jako otřelí závodníci, ve skvělém čase srovnatelném s dospělími jedinci. Měla jsem velkou radost a pocit zadostiučinění. Lásky moje šikovné nezklamali jste mě! Za tímto jedinečným úspěchem se skrývá mnoho hodin tréninku, lásky a sebeobětování. Mé 16. leté zkušenosti v chovu tohoto plemene se začínají úročit. Tento dostih fotila paní Sousedíková, její jedinečné fotografie naších chrtíků jsou k vidění zde. Na fotografii zleva Hannach, Gisele, Hollie, Gloria.

img_9095.jpg

25.09.2016 Národní výstava psů Brno. Posuzovala paní Fintorová.
Hollie Feritte Bugsy - Výborná 1,CAJC, BOJ
Nejkrásnější mladá fenka a Nejkrásnější mladý jedinec výstavy.
Hannach Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC
Výhra naších feneček je pro mě velká čest, na výstavě byly přítoné nádherné konkurentky. Gratuluji všem zúčastněným.
Hannach dobrovolně stojí na stolečku ve výstavním postoji a nechá se obdivovat a hladit procházejícími návštěvníky desítky minut.
 
 
24.09.2016 WGA HU.
Hollie Feritte Bugsy - 1. místo Semifinále B
Nadherné prostředí, profesiolální dráha, spravedlivá kamera, přesná časomíra, milý personál, napínavé běhy, nečekané zvraty. Když k těmto superlativům připočítám i fajn partu nadšenců a majitelů chrtíků z Čech, Moravy a Slovenska, nemůžu konstatovat nic jiného než Skvěle prožitý den.
Na této akci bylo hlášeno 27 italských chrtíků, elita dostihových chrtíků z ČR a SK. Z tohoto počtu pocházelo z mého chovu 24 chrtíků, pouze dva jedinci ne! 24 chrtíků přímý potomci mých odchovů a 1 chrtík importovaný v mém vlastnictví - Bertrando. Mám velkou radost, moje chovatelská práce od roku 2003 se pomalu a jistě úročí. Splnila jsem si svůj sen a zdrárně jej finišuji do konce.
 
 
 
20.09.2016 Trénink pro naše fenky, Bertranda a Belladonu. Krásný trénink bez problémů ve slunném, skoro podzimním popoledni jsme si všichni užili. Fotografie z tohoto tréninku budou po zmenšení k vidění zde. Na fotografii dole je Bellinka a šťastná omladina se svým úlovkem.
nas-trenink-20.9.2016-feny-bertrando-bella--122-.jpg
19.09.2016 Ve fotoalbu jsou k vidění dnešní nové fotografie štěňátek "N" ve věku 1 týden a štěňátek "O" ve věku 4 dny. Štěňátka nabízíme k zadání do laskavých rukou.
vrh-o-2016-vek-4-dny--vrh-n-2016-vek--1-tyden--1-.jpg
18.09.2016 Trénink poslušnosti s Hannach a Hollie. Dnešek byl pro mě šokující a velmi radostný. Obě holčičky zvládly dlouhodobé odložení nejdříve v povelu sedni a po chvilce se podvolily a byly odložené v povelu lehni. Hurááá! Také zvládly bezchybně přivolání, povel ke mě, mezi velkými psy. Skvělý výsledek pro italské chrtíky. Obě jdou zdárně v patách své jedinečné matky Táni Feritte Bugsy, která jako první z naší smečky ovládala tyto těžké cviky. Fotografie z tohoto tréninku jsou k vidění zde.
hollie-hannach-cvicak-18.9--167-.jpg
18.09.2016 Nedělní trénink agility s Kashou, Jesikou a Gisele byl velmi příjemý, jelikož se k nám připojila i Bellinka s majitelem. Belladona je opět ve skvělé formě, s majitelem probíhala všechny překážky bravurně a částečně bez vodítka. Jesika a Kasha musí pracovat na vodítku, jsou tak střeštěné a veselé, nejradějí by stále dováděly s přítomnými pejsky a jejich páníčky. Giselka překonávala překážky bez vodítka a s Bellinkou skákaly i přes vysokou překážku s radostí. Fotografie z tohoto tréninku jsou k vidění zde.

agility-18.9.2016-petr-bella-gisele-kasha-jesika--25-.jpg

17.09.2016 Dostihová dráha Lednice. Mistrovství Moravy.
Calibra Feritte Bugsy - 1.místo Senior
Caissa Feritte Bugsy - 3. místomisrovstvi-moravy-17.9.2016-caissa-3--238-.jpg
Držela ve výborně, ve finálovém běhu bojovala s fenkou, která obsadila druhé místo. Miluji čisté běhy, kdy chrtíci pronásledují návnadu a v běhu se mění pořadí. První a druhé místo vybojovaly fenky z chovatelské stanice Tileco. Gratuluji.
Hollie, Hannach, Gloria a Gisele měly v tento dostihový den společný běh. Předvedly, ukázkový, čistý běh. Mám z nich velkou radost a opět děkuji panu Holochovi za tréninkový dostihový box, který nám vyrobil na zakázku. Za fotografie děkuji paní Ramešové. Na fotografii dole Hollie červená, Hannach modrá, Gloria bílá, Gisele černá dečka.
lednice.jpg
V tento den mi připravili velkou radost naší nejmladší závodníci Bertrando Astra Bravissimo a Chantia Feritte Bugsy. Oba splnili čistě a bez problému dostihovou licenci. Bertrando ve věku 13 měsíců a jeden den a Chantia ve věku 12 měsíců. Skvělý úspěch, kterého dosáhnou pouze spolehliví dostihoví chrtíci. Na fotografii dole Bertrando před startem.
misrovstvi-moravy-17.9.2016-caissa-3--13-.jpg
V tomto dostihu jsem měla tu čest vidět statečně bojovat pejska Kuba Libre Na Klínkách. Jeho čisté běhy, bez otočení na soupeře i přes náznaky ataků na něj, bez jediného zaváhání a pronásledování návnady je ukázkové. Gratuluji jeho majitelce paní Ramešové, trénink chrtíka není jednoduchá a už vůbec ne levná záležitost. Kuba je držitelem mnoha dostihových a výstavních ocenění, velice si vážím dostihových spolehlivých závodníků, kteří jsou i krásní. O to víc, že Kuba je potomek Foresta Feritte Bugsy, prapotomek Dame Fortuna Bugsy a pravnuk zakladatelky našeho chovu Holly Di Branco Piccolo. Všechny cesty vedou do Říma... Všechny cesty  k vynikajícímu dostihovému chrtíkovi z českého chovu vedou k jedinečné Holly Di Branco Piccolo, zakladatelky našeho chovu. Na fotografii dole pes s červenou dečkou je vnuk naší Perly Feritte Bugsy, pes s černou dečkou syn naší Chamsin Feritte Bugsy a Kuba má modrou dečku.
misrovstvi-moravy-17.9.2016-caissa-3--186-.jpg
15.09.2016  Náš nový nepříbuzenský Vrh "O" ,matka Umbra Feritte Bugsy x otec Talata Cesar. Otec byl importovaný do Čech z Norska chovatelskou stanicí Di Sangue Regale. Z tohoto perspektivního spojení jsou k zadání dva černí pejsci. Jeden bez znaků, druhý s malým bílím znakem na hrudníku. Pro tentokrát si budeme užívat výhradně miminkovskou klučičí společnost :-). Štěňátka i maminka jsou v pořádku, mám z toho velkou radost. Umbra při své nízké kohoutkové výšce je vynikající matkou. Fotografie štěňátek jsou k vidění v jejich samostatném fotoalbu zde. Informace o vrhu a rodičích jsou k vidění v jejich nově vytvořeném odkazu zde. vrh-ostary--7-hodin--6-.jpg
14.09.2016  Dnešní trénink v žáru horkého poledne, nás kupodivu neunavil. Naši italáčci lítali jako na pérkách, prožili jsme krásný pohodový trénink bez kolize, dnes pro Lolly, Táňu, Sisi, Merylu, Caissu, Hollie, Hannach, Glorii, Gisele, Chantii, Jesiku, Kashu a Bertranda. Na fotografii dole Glorie mordá dečka. Glorie je dcera Calibra, otce našeho současného vrhu "N". Glorie je i přes svojí nízkou kohoutkovou výšku rychlá a spolehlivá dostihová fenka, která byla letos v soutěži Krása a Výkon 2016 v kategorii Mladí druhá za svojí sestrou Gisele. Věřím, že i chlapeččci z našeho vrhu "N" najdou v sobě dostihové geny, které předává jejich otec Calibro. Fotografie z tohoto tréninku jsou k vidění ve fotoalbu zde.
trenink-14.9.2016-feny--bertrando--189-.jpg

11.09.2016 Narozen Vrh N/2016 tři sladcí isabell klučíci. Matka Haralda Pustynny Wiatr a otec Calibro Acameo IG. Maminka i hlapečci jsou v pořádku. Tímto bereme předběžné rezervace na naše "N" štěňátka. Předpoklad standardního vzrůstu, spíše menšího po mamince a dobrého zdravotního stavu. Rodiče mají kompletní zdravotní testy v pořádku. Více informací naleznete na samostatné stránce vrhu "N" zde.

vrh-n--2016-hned-ponarozeni--21-.jpg

08.09.2016 Dnešního tréninku se zůčastnil opět Kaprice se svojí milující majitelkou. Byl šikovný a pěkně následoval návnadu. Měla jsem radost, že ho vidím. Naše fenky - mladé, starší i seniorky se sportovně unavily a nyní v klidu doma hajají. Já jsem jako vždy padla za vlast, vysílená každodenní náročnou péčí o naší smečku a rodinu. V brzké době se rozrosteme o nová štěňátka, tréninky budu nucena krátkodobě omezit, tak si je zatím užívám naplno. Na fotografii dole Kaprice se svojí majitelkou. Fotografie z tohoto tréninku jsou k vidění zde.

nas-trenink-8.9.2016-feny-kaprice--76-.jpg

07.09.2016 Školička pro štěňátka s Kashou a Jesikou. Přijela i Belladona se svými majiteli. Prožila jsem krásné pozdní odpoledne se spoustou rozdováděných štěňátek různých ras a nestárnoucí Bellinkou, maminkou Kashy.kasha-a-jesika-ve-skolicce-pro-stenatka-7.9.2016.jpg

06.09.2016 Na náš dnešní soukromý trénink přijela potrénovat i Lilith, Isis a Kaprice s majitelkami a Bellinka s majitelem. Večerní trénink jsme si všichni užili, Borísek měl radost z nových pejsků a já z faktu, že jsou všichni moc šikovní. Kaprice zareagoval na návnadu instinktivně, první rovinku doběhl do cíle bez jediněho rozpaku, druhou rovinku se začal rozkoukávat, zajímavé pachy v okolí lesa, hárající fenečky ho začaly rozptylovat, nicméně svoje tři rovinky zvládnul na jedničku. Isis pronásleduje návnadu bez jediné chybičky od prvního okamžiku kdy měla možnost trénovat u nás i na dostihové dráze v Kolíně. U drobné Isisky mě tato skutečnost těší nejvíce, Lilith je statečná a následuje Isisku ve všem, je spolehlivá a velmi nadějná i na výstavy. Belladonka si užila své rodiny a dětiček, vyběhala se, vesele se rozloučila a odjela se svým milovaným majitelem do hajan jako poslední. Krásný večer pro nás všechny. Za krásnou fotografii Isis a Lilith dobíhající do cíle děkuji slečně Lucii, majitelce Isis, foto dole.

nas-trenink-6.9.2016-nase-feny-isis-lilith-kaprice-belladona--390-.jpg

05.09.2015 Dnešní vyšetření Bertranda a Chantie u pana specialisty opthalmologa s vynikajícím výsledkem. Oba mladí mají kompletní oční testy na vrozené a dědičné vady v pořádku. Nyní jsou plně připravení na bonitaci, která je posune mezi naše 100 % zdravé, chovné jedince. Úpřimně jiný výsledek jsem nečekala, testy DNA očních vad máme za sebou. DNA je neomylná, jedinečná a genetické testy jsou neinvazivní a doživotní. Naše chrtíky necháváme testovat v aprobované genetické laboratoři Vemodia, která spolupracuje s ČMKU, k diagnostice používá nejnovější technologie z USA. Každoroční testy u oftalmologa jsou zbytečné a chrtíky velmi stresují, roztažená zornice musí být v klidu nejméně 24 hodin po vyšetření z důvodu možného zranění oka, popřípadě zvířete. Kompletní zdravotní testy a testy DNA budou uvedeny na samostatných prezentacích každého našeho chovného jedince. Na prezentacích pracuji. Foto dole Chantia tři dny po vyšetření.

nas-trenink-8.9.2016-feny-kaprice--12-.jpg

04.09.2016 Agility s Kashou, Jesikou,Táňou, Bellinkou a jejím milujícím majitelem. Velkým pomocníkem byl i Borisek, který trénoval s Bellinkou. Kasha a Jesika trénují zvykání na náhubek. Fotografie budou k vidění zde. Foto dole moje maličkost, Jesika a Kasha s náhubky.

agility-4.9.2016-boris-petr-kasha-jesika-bella-tana--155-.jpg

04.09.2016 Trénink obedience s Hollie a Chantií. Trénovaly jsme opět zvykání na náhubek, musím uznat, že chrtíci náhubky ze srdce nenávidí. Hollie i Chantie byly nervózní a nesoustředěné, v polovině tréninku jsem jim košíky sundala.

agility-4.9.2016-boris-petr-kasha-jesika-bella-tana--79-.jpg

03.09.2016 Skvělá novina se kterou se musím jako chovatelka pochlubit. Otec naších feneček Jesiky a Kashy je novým Mistrem světa v dostizích. Aldechi Lionello je držitelem titulu Dostihový Mistr Evropy 2015 a nyní i Dostihový Mistr Světa 2016. Moje chovatelská intuice a jemnocit se opět potvrdily. Jsem nesmírně šťastnou majitelkou nadějných feneček po jednom z nejúspěšnějších dostihových chrtíků světa. Děkuji MVDr. Angelo Anselmi za možnost nakrýt tímto skvělým psem, za milé přivítání v jeho chovatelské stanici, za mnoho rad a informací o historii plemene v Itálii, které mi dal. Za jeho drahocenný čas, který věnoval začátečníkovi jako jsem já.

aldechi-lionello-s-majitelem-angelo-anselmi-mistr-sveta-2016.jpg

01.09.2016 Radost z vyšetření jsme oslavili večerním tréninkem, kterého se účastnily všechny naše fenečky, Bertrando a přijela i Bellinka se svým pánem. Vlahý, letní večer ve společnosti milovaných chrtíků mě opět příjemně povzbudil. Fotografování chrtíků v pohybu je velmi náročné a v šeru téměř nemožné, ale pár snímků z tohoto tréninku je k vidění zde. Na fotografii níže seniorka Belladonka.

nas-trenink-1.9.2016-vsechny-feny-bertrando-bella--21-.jpg

01.09.2016 Vyšetření srdce dopplerovou metodou na vrozené a dědičné vady srdce mají dneškem za sebou Chantia Feritte Bugsy a Bertrando Astra Bravissimo s výsledkem - Bez nálezu nebo chcete-li Negativní. Mám velkou radost i když nic jeného jsem nečekala, naše pravidelné tréninky by předem vyloučili nemocného nebo zatíženého jedince. Na fotografii dole je Bertrando.

nas-trenink-1.9.2016-vsechny-feny-bertrando-bella--4-.jpg

31.08.2016 Velice se těším na novou publikaci Italský chrtík, autorkou je PhDr Helena Podaná (chovatelská stanice Gil Endor), kniha se dostane na pulty knihkupectví letos před Vánoci. Tímto mám předem vymyšlený krásný dárek pro milovníky chrtíků. Dlouho očekávaná, jedinečná publikace od největšího znalce plemene Italský chrtík v ČR. Těšte se :-).

 

31.08.2016 Školička pro štěňátka. Dnes se naše dorostenky Jesika a Kasha skamarádily s novými štěňátky, které nastoupily do naší nejoblíbenější školičky. Milé setkání krásných štěňátek všech možných ras od čivavy po neapolského mastina a jejich majitelů, velmi milých lidí. Při nácviku ukazování zoubků jsme s paní trénerkou spočítaly Jesice a Kashe nově narostlé zoubky se skvělým výsledkem, jsou plnochrupé s těsným nůžkovým skusem. Krásný den, milé zjištění a skvělé překvapení. Na fotografii Kasha, Jesika.

nas-trenink-1.9.2016-vsechny-feny-bertrando-bella--1-.jpg

30.08.2016 Trénink všech naších feneček, Bertranda a přijela i Belladonka. Krásný slunečný den, kdy čerstvě sedmiletá Bellinka řádila jako zamlada, dorostenky dováděly, mladé šampionky berou tréninky vážně a dávají se jim cele. Trénujeme opět bez náhubků, až přijde čas, tak se rozhodnu zda budeme závodit s košíky nebo nikoliv, nejdůležitější je zdraví naších pejsků, poháry a certifikáty jsou k ničemu ve srovnání se zdravím ... Jsem velice ráda, že moje odchovy a jejich odchovy jsou úspěšné a zdravé a přináší radost mě i svým majitelům. Fotografie z tohoto tréninku budou k vidění zde. Dole foto Hollie a Hannach šťastně zakouslé do návnady. Není nad pořádný úlovek...nas-trenink-30.8.2016-vsechny-feny-bella-bertrando--575-.jpg

28.08.2016 Trénink agility s Kashou, Jesikou, Gisele a Belladonou se kterou přijel její majitel pan Ing. Střihavka. Jesika a Gisele byly velmi šikové a aktivně spolupracovaly. Děkuji majiteli Belladony za skvělou péči, kterou jí dává. Fotografie tohoto dne jsou k vidění zde. Na fotografii dole je Kasha.

agility-28.8.2016-bella-apetr--jesika-kasha-gisele--1-.jpg

28.08.201628.08.2016 Trénink obedience s Hannach a Bertrandem. Horké letní počasí nám nevadilo při tréninku poslušnosti. Fotografie jsou k vidění zde.

cvicak-28.8.2016-hannach--bertrando--4-.jpg

 

25.08.2016 Náš první trénink s náhubky. Pejsci ani my jsme neměli radost, první zkušební běhy měli Hollie, Chantia s Bertrandem. Bertrando si zamotal nožičku do provázku na košíku, udělal tři kotrmelce, které doprovázel kňučením, Hollie naše nejrychlejší fenka v boxu zápasila s košíkem a vyběhla s velkým zpožděním a přední nohou zastrčenou v košíku, nebýt toho, že jsem jí rychle odchytila čekala jí zlomenina přední končetiny. Chantia doběhla značně znechucena naštěstí v pořádku. Pro tento den trénink s košíky stačil! Další běhy byly fajn bez košíků a trénink jsme si užili. Fotografie budou k vidění zde. Excelovala devítiletá babička Lolly, která je ve vynikající formě, její foto dole.

25.jpg

 

24.08.2016 Školička pro štěňátka. Jesika a Kasha se v krásném slunečním večeru potrénovaly chůzi po kladině a vydováděly se s krásnými štěňátky různých plemen. Těším se na příště.

 

24.08.2016 Prestižní výstava psů Německo.

Charmin Feritte Bugsy - Výborná 2 z 12ti nádherných feneček. Skvělý úspěch, gratuluji majitelce Dominice.

 

23.8.2016 Krásný letní trénink v pravé poledne. Teploučko a sluníčko, užíváme si posledních letních paprsků. Tento trénink obligátně běžely všechny naše fenky a Bertrando. Poslední trénink, který si fenky užívají bez náhubků, bohužel... FCI opět nařídilo od roku 2017 povinnost náhubků pro italské chrtíky na účasti dostihů a coursingů. Fotografie z tréninku k vidění zde. Na fotografii dole je Chantia a Caissa.

nas-trenink-23.8.2016-vsechny-feny-a-bertrando--54-.jpg

20.08.2016 Dostihová dráha Kolín. Chantia Feritte Bugsy splnila dva společné  licenční běhy. Bertrando Astra Bravissimo splnil jeden společný licenční běh. Mám velkou radost, jelikož Chantia dovršila věk 12 měsíců, který je možný pro účast na licencích předevčírem a Bertrando před čtyřmi dny. 

 

19.08.2016 Soukromý trénink pro naše fenky a mladého Bertranda, který si stále užívá privilegia přítomnosti jediného samce na tréninku. Honey, Calibro a Aldo s námi netrénují, jelikož svojí aktivitou ruší fenkám dostihové úsilí. Dnes při tréninku Kashe vypadly čtyři mléčné zuby, nečekaným obratem hodila trojitý kotrmelec, odneska to hlava a mléčné zoubky povolily. Naštěstí tento pád přežila a příště bude opatrnější. Těžko na cvičišti, lehko na bojišti... Tento trénink jsem věnovala Bertrandovi, oslavil své první narozeniny. Tímto chci poděkovat paní chovatelce Liga Strazdina za svěrení Bertranda do naší péče. Bertrando má velmi pěkný rodokmen, výšku 33,5 cm, kompletní nůžkový zkus, DNA zdravotní testy na většinu vrozených nemocí v pořádku. Mnoho jeho dnešních fotografií najdete zde.

nas-trenink-19.8.2016-vsechny-feny-a-bertrando--94-.jpg 

17.08.2016 Soukromý trénink pro všechny naše holčičky, mladé i starší a Bertranda. Krásný večerní trénink jsme si všichni ve zdraví užili.

 

15.08.2016 Upozornění! Dne 12.08.2016 jsem zjistila, nefunkčnost mého mailu italskychrtik@centrum.cz, tento mail jsem používala před lety, bohužel jsem si ho nezabezpečila kontrolní otázkou a nějaká nenechavá straka si ho přivlastnila. Prosím, pokud Vás bude kontaktovat osoba z tohoto mailu mým jménem, pošlete mi informaci na mail evaferittebugsy@gmail.com a na mail nereagujte. Děkuji.

 

13.08.2016 Mezinárodní výstava psů Mladá Boleslav. Posuzoval pan Matyáš, SK.

Zenia Feritte Bugsy - Výborná 1, Nejkrásnější fena ve třídě šampion CAC, Čekatelka mezinárodního šampionátu krásy CACIB, Nejkrásnější představitel plemene BOB

Hollie Feritte Bugsy - Výborná 1, Nejkrásnější mladá fena CAJC, Nejkrásnější mladý BOJ 

Caissa Feritte Bugsy - Výborná 1, Nejkrásnější fena ve třídě otevřené CAC

Isis Ionel Bugsy - Výborná ve třídě mladý

caissa-cac--hollie-cajc-boj.jpg

12.08.2016 Aktualizace odkazu Odchovy. Z bilance mého chovu mám velkou radost po 15. letech náročné a citlivé práce s málopočetným plemenem. Děkuji své rodině za obětavou pomoc a oporu.

nas-trenink-10.8.2016-vsechny-feny-a-bertrando--32-.jpg

10.08.2016 Večerní soukromý trénink pro všechny naše fenky a Bertranda. Fotografie jsou k vidění zde. Krásný trénink při západu slunce. Po romantické procházce v Brdech jsme si příjemně protáhli svaly, krásně se nám spinkalo. 

nas-trenink-10.8.2016-vsechny-feny-a-bertrando--57-.jpg

10.08.2016 Krásná procházka v Brdech. Super relax pro nás i pro naše holčičky.

 

07.08.2016 Agility s Kashou, Jesikou a Glorií. Kasha a Jesika si vedly výborně, sportovní geny se s nich zjevně nezapřou. Vsechny překážky pochopily rychle - kladina, acko, tunel, byla radost s nimi pracovat. Gloria jako zkusena fenka, která raději závodí dostihy neměla z dnešního tréninku takovou radost.

 

Trénink poslušnosti s Hollie a Chantií. Obě se velmi snažily a udělaly velký pokrok. Příští lekci budeme zkoušet dlouhodobé odložení a přivolání mezi velkými plemeny, to bude těžší oříšek...

 

06.08.2016 Dostihová dráha Kolín, Mistrovství Čech 2016, distance 280 metrů.
 
Hollie Feritte Bugsy - Mistryně Čech v kategorii mladí. Jupííí :-))) 
 
Gisele Feritte Bugsy - 2. místo

Hannach Feritte Bugsy - 3. místo

Gloria Feritte Bugsy - 5. místo

Buggy Camino Bianca - 4. místo
 
Bentley Camino Bianca - 1.místo psi - potomci Yvet Feritte Bugsy a
 
prapotomci Lolly Feritte Bugsy.
 
Mám velkou radost, mladí běželi z plného boxu čistě a spolehlivě. 

Caissa Feritte Bugsy - 4. místo feny Klasik

Krásný dostihový den, skvělá organizace a super parta. 

 

 

03.08.2016 Soukromý trénink pro všechny naše feny včetně seniorky Lolly, mladých Jesiky a Kashy a Bertranda. Po příjemném tréninku na dostihové dráze Greyhound Park jsme si doma zatrénovali všichni. Příjemný večer s celou naší smečkou.

 

03.08.2016 Trénink Hollie a Glorií v Greyhound Park Motol. Holčičky si vedly skvěle ve skvělém čase, tentokrát měly i soupeře Nikolase.

Hollie Feritte Bugsy - 1.místo ve skvělém čase 23, s.

Gloria Feritte Bugsy - 2.místo ve skvělém čase 23, s.

Nikolas Na klínkách - 3.místo ve skvělém čase 24, s.

Výsledky budou k vidění zde.

 

31.07.2016 Soukromý trénink pro všechny naše fenky, Bertranda, metuzalémku Holly, seniorku Lolly a mladé Kashu a Jesiku. Radost jsem měla z dnešní účasti na tréninku Isis, Lilith, Margo a Belladonky se svými majiteli. Mladé fenky a seniorka byly moc šikovné i přes letní déšť, který nám trénink malinko znepříjemňoval.

 

30.07.2016 Sauda Cup. Dostihová dráha Kolín. Distance 360 metrů. Fotografie budou k vidění zde.

Kategorie mladí -

Hollie Feritte Bugsy - 1.místo ve vynikajícím čase 29, s.

Gisele feritte Bugsy - 2.místo ve vynikajícím čase 30, s.

Hannach Feritte Bugsy - 3.místo ve vynikajícím čase 30, s.

Buggy Camino Bianca - dcera Yvet Feritte Bugsy - 4.místo

Gloria Feritte Bugsy - 5.místo ve skvělém čase 31, s.

Kategorie Klasic -

Caissa Feritte Bugsy - 6.místo 

Gold Feritte Bugsy - splnil sólo běh

Caissa běžela spolehlivě, žádné zaváhání, jen po hárání se jí nechce soupeřit, tak si běhá kondičku. Nevadí, nejdůležitější je, že patří mezi spolehlivé závodníky. Naše mladé fenky běžely bez zaváhání, naprosto čistě od startu až po cíl. Jsem nesmírně šťastná, jedinečný úspěch pro mojí chovatelskou stanici, čtyři fenky z jednoho hnízda se po sobě při závodu neotáčí. Mladá Buggy, vnučka Lolly Feritte Bugsy a dcera Yvet Feritte Bugsy si vedla excelentně, má stejný styl běhu jako naše Gisele viz fotografie. Však dcera a vnučka Lolly svůj dostihový talent zjevně nezapřou.

Krásný dostih, skvělá parta majitelů italských chrtíků. Děkuji pořadatelům za vynikající organizaci a za krásné věcné ceny, které jsme si odnesli. Těšíme se na příští setkání.

 

27.07.2016 Trénink na dostihové dráze Greyhound Park Motol. Dnes si zatrénovaly Hollie a Gloria. Obě získávají zkušenosti pro mistrovství Evropy a Hollie má vynikající časy. Mám velkou radost.

 

24.07.2016 Návštěva v ZOO s Jesikou a Kashou. Dětský bazének a vláček byl největší lákadlo pro našeho Boríska. Dorostenky se zájmem pozorovaly velká zvířátka a poznávaly nové zajímavé pachy. Aktivní víkend s našími chrtíky máme zdárně za sebou.

zoo-25.7.2016-boris--koupani--vlacek--kasha-jesika--582-.jpg

24.07.2016 Nedělní dopolední soukromý trénink, zatrénovaly si opět všechny naše fenky včetně seniorky a dorostenek, také Bertrando. Fotografie jsou k vidění zde.

nas-trenink-24.7.2016-vsechny-feny-a-bertrando--112-.jpg

23.07.2016 Yvet Feritte Bugsy šampionka pro Krásu a Výkon v kategorii Senior v Klubu Chovatelů Chrtů. Gratuluji majitelce, paní Pličkové a mám spolu s ní velkou radost.

 

23.07.2016 Návštěva pražské ZOO s Hannach a Borískem. Úžasný slunečný den jsem si spolu užili. Hannach byla jako vždy jedinečná.

 

22.07.2016 Vanesse Feritte Bugsy Šampion pro Krásu a Výkon ve Finsku a BIG 2 Senior na klubové výstavě. Posílám gratulaci do Finska a mám velkou radost spolu s majiteli.

 

21.07.2016 Trénink v Greyhound Park Motol. Velká čest a splnění mého snu. Jsem velice potěšena, když naše odchovy zvládají trénink i na této profesionální dráze. Dnes běžela Gisele - modrá dečka a Hollie - červená dečka. Dnešní trénink si více užívala Hollie. Děkuji milým stewardům za jemné zacházení s chrtíky.

 

20.07.2016 Školička pro štěňátka. Jesika, Kasha, Margo, Lilith.

 

20.07.2016 Dopolední soukromý trénink, kterého se zůčastnily mladé fenečky Isis, Lilith, Margo s majitelkami, kterým děkuji za účast, je fajn vidět svoje odchovy a malinko pomoci k jejich budoucí sportovní kariéře. Fotografie jsou k vidění zde.

nas-trenink-20.7.2016-lilith-isis--margo-bertrando-a-nase-feny--17-.jpg

18.07.2016  První soukromý trénink při západu sluníčka. Nádherné setkání s majitelkami Lilith a Isis a majitelem Belladony. Z naší "dostihové stáje" trénovaly zkušené Lolly, Gisele, Gloria, Hannach, Hollie, Caissa, Chantia, Táňa, štěňátka Kasha, Jesika a mladý Bertrando. Lilith a Isis si vedly moc dobře a Belladonka se po delší době vydováděla. Měla jsem velkou radost z našeho rodinného tréninku.

 

18.07.2016 Podrobné vyšetření srdce dopplerovou metodou mají zdárně za sebou naše mladé krásky Hollie a Hannach. Obě jsou prosté dědičných nebo vrozených vad srdce. Fenečky mají tímto splněné kompletní zdravotní testy od certifikovaných veterinářů a kompletní DNA zdravotní testy od akreditované pražské laboratoře Vemodia i s identifikací DNA. Mám velkou radost a musím uznat veškerá naše péče o chrtíky je finančně i časově velmi náročná. Sama se musím pochválit, moje dlouholetá práce se zhmotňuje, důležité je stavět od kořenů.

 

17.07.2016 Tradiční agility a odedience s Hollie a Bertrandem na nejlepším cvičišti pro psy s velmi citlivým personálem pro jemnou duši italského chrtíka.

 

16.07.2016 Dostihová dráha Kolín, Dog gear cup. Distance 360 metrů. Zůčastnění 33 chrtíků.

Hollie Feritte Bugsy - 1. místo v kategorii Mladí v čase 30,44 s.

Hannach Feritte Bugsy 2. místo v kategorii Mladí v čase30,48 s.

Gloria Feritte Bugsy - 3. místo v kategorii Mladí v čase 31,2 s.

Caissa Feritte Bugsy - 5. místo  v kategorii Klasik

Gold Feritte Bugsy - splnil společný licenční běh

Gisele Feritte Bugsy - spáring Golda ve skvělém čase 30,1 s.

Fotografie z této krásné akce věnované milovníkům dostihových chrtíků budou k vidění zde.

 

14.07.2016 Výlet s fenečkami Kacer, Klaudii, Lexi do Brd, před odjezdem do Anglie. Nádherý den.

 

12.07.2016 Omlouvám se za opožděné vkládání fotografií do naší fotogalerie, práce se štěňátky odjíždějícími do Anglie mi nedovoluje aktualizovat stránky včas. Od poloviny července všechno napravím, máme tisíce krásných fotografií, těšte se. Foto dole Meryla, žádný dryl, zábava a štěstí, chrtíci jsou jako kočičky, nikdy nedělají co nechtějí.

nas-trenink-8.7.2016-vsechny-feny--bertrando-jesika-kasha--12-.jpg

 

11.07.2016 Gisele je držitelkou titulu Šampion Krása a Výkon stejně jako její mamka Lolly Feritte Bugsy, jako její babička Holly Di Branco Piccolo a pradědeček, který je coursingový šampion Fiefoerniek´s Furioso. Mám velkou radost ze své chovatelské práce.

 

10.07.2016 Dostihová dráha Kolín.

Gisele - 1. místo v dostihu a zároveň držitelkou titulu Šampion pro Krásu a Výkon 2016 v kategorii mladí

Gloria - 2. místo v dostihu a druhé místo v soutěži Krása a Výkon

Gold  - splnil sólo licenční běh + sólo běh

Hannach  - splnila licenční sólo běh ve skvělém druhém nejlepším čase u fen v tomto dostihu. Výborný úspěch s přihlédnutím k věku, výšce a ke zkušenostem, které na této dráze zatím nemáme.

Hollie - splnila licenční sólo běh. Všichni naší mladí byli dnes šikovní, časy si drží na vynikající úrovni.

 

09.07.2016  Krása a Výkon 2016. Dostihová dráha Kolín. Oblastní výstava, posuzovala paní MVDr. V. Chrpová. Máme pečlivé posudky od citlivé a spravedlivé rozhodčí. Děkuji.

Gloria - Výborná 1

Gisele - Výborná 2

Caissa - Výborná 2

Splněné dva společné licenční běhy Hollie a Hannach. Děkuji ředitelce paní Cíchové a pořadatelům výstavy za možnost splnit licenční běhy na dostihové dráze po výstavě. Skvělá organizace na dráze, kde jsem se svým synem Lukášem prožila velkou část naší chovatelské cesty.

 

08.07.2016 Soukromý trénink pro všechny naše fenky a Bertranda včetně mladých Jesiky a Kashy. Foto dole Hannach.

nas-trenink-8.7.2016-vsechny-feny--bertrando-jesika-kasha--219-.jpg

V poledním sluníčku jsme se všichni zapotili. Krásný trénink, sportovní vyžití, které potřebujeme. Bertrando ochotně zaučuje mladé fenky Kashu a Jesiku v pronásledování návnady (foto dole). Mám velkou radost z celé naší smečky. Štěstí je hmatatelné.

nas-trenink-8.7.2016-vsechny-feny--bertrando-jesika-kasha--111-.jpg

06.07.2016 Výlet do lesa s Kacer, Klaudií a Lexi v rámci socializace před odjezdem do Anglie. Krásný pozdní rodinný večer v přírodě, tyto chvíle miluji. 

 

06.07.2016 Návštěva soukromého vesnického statku v rámci socializace naších odcestuvších holčiček. Obdivuji soukromé hospodáře a velice si vážím jejich práce. Myslím, že jsme se kravičkám a telátkům líbili a když ne, tak jsme je aspoň zaujali.

 

 

06.07.2016  Společné hry našeho Boríska se štěňátky jsou pro mě nejkrásnější podívaná. U nás televize není IN.

 

 

05.07.2016 Soukromý trénink pro všechny naše feny včetně seniorek, Bertranda a štěňátek Jesiky a Kashy. Tento trénink jsme naplánovali na večerní hodiny. Všichni jsme si ho patřičně užili, zapadající sluníčko dodalo našemu tréninku romantický nádech.

 

05.07.2016 Večerní soukromý trénink pro holčičky Kacer, Klaudii a Lexi, tento den trénovaly v obojcích, aby byly u nových majitelů šikovné. Musím uznat, moc jsem si je oblíbila, prošly se mnou od narození dlouho cestu. Bude se mi stýskat.

 

03.07.2016 Pravidelný nedělní agility maraton a obedience s Hannach a Chantií, šikovné holčičky, nic jiného nelze konstatovat. Podívejte se na fotografie a budete sdílet stejný názor.

 

03.07.2016 Dopolední soukromý trénink pro naše fenky a Bertranda, trénovaly také mladé Kasha a Jesika a ve svém věku necelé 4 měsíce byly moc šikovné, na návnadu reagují výborně a z boxu startují dobře.

 

03.07.2016 Soukromý trénink mladých Kacer, Klaudie a Lexi, které čeká odjezd do Anglie. Moc šikovné holčičky, věřím, že svým majitelům přinesou mnoho radosti. Jako vždy si dávám záležet na socializaci, ve věku 4 měsíce zvládají holčičky jízdu autem, přijdou na přivolání, nosí oboječky, chodí na vodítku, pravidelně s námi trénují coursing, zvykají si na dostihový box, výstavní postoj, ukazování zoubků. Jsou sebevědomé a mazlivé. Mám ze své práce radost.