Jdi na obsah Jdi na menu

Poslední aktualizace 01.08.2022 

 

23.07.2022 Dostihová dráha Kolín, Mistrovství Čech, Memoriál Dany Bejčkové, CACT

Dnes Chicky Feritte Bugsy překonala svůj vlastní rekord z minulého dostihu a překonala znovu svůj rekord dráhy v čase 28.23 vteřiny na 360 metrů. Běžela čistě s rychlým spáringem psem, předvedli krásný čistý běh nejrychlejších italských chrtíků v ČR. Byl to vzrušující pohled pro všechny přítomné. Krémová Chicky je středem pozornosti na závodech. Je krásná, nevšední a talentovaná. Mám z ní velkou radost.

Chicky Feritte Bugsy - 1. místo Mistryně Čech 2022 v kategorii Sprinter

Arabela Feritte Bugsy - 1. místo, CACT, Mistryně Čech 2022 v kategorii Klasik

Jeans Feritte Bugsy - 1. místo v kategorii Sólo racing   

Sally Feritte Bugsy - 2. místo Res. CACT v kategorii Klasik

Hollie Feritte Bugsy - 3. místo v kategorii Klasik

Uniparita Feritte Bugsy - 4. místo v kategorii Sólo racing

Víla Feritte Bugsy - 5. místo v kategorii Sólo racing

Mám radost ze svých chrtíků a gratuluji majitelům mých odchovů, jste úžasní, mám Vás ráda a těším se na Vás příště.

 

22.07.2022 Soukromý trénink pro moje chrtíky. Foto dole Naschy.

.--224-.jpg

Dnes si dala sprintíky veteránka Táňa s mladým Naschym.

.--227-.jpg

17.07.2022  Národní výstava psů Mladá Boleslav. Přihlášeno rekordních 28 chrtíků, silná konkurence ve které jsme si vedli moc dobře. Mám velkou radost.

Sebik Feritte Bugsy - Výborný 1, CAC, Národní vítěz, Nejlepší pes výstavy, BOS

Karamel Feritte Bugsy - Výborný 1, CAJC, Nejlepší mladý pes výstavy

Sally Feritte Bugsy - Výborná 3

Sallynku předváděl Borísek, oba byli moc šikovní, mám z nich velkou radost.

Karamel na své druhé výstavě předváděl svoje kvality se samozřejmou elegancí, je rozený elegán.

Sebik, nádherný dospělý pes, šampion krásy se předvedl moc hezky.

 

10.07.2022  Na dnešním dostihu Krása a Výkon 2022 na dostihové dráze v Kolíně.

Chicky Feritte Bugsy - Šampionka pro Krásu a Výkon města Kolín 2022

Hollie Feritte Bugsy - Šampionka pro Krásu a Výkon města Kolín 2022

Karamel Feritte Bugsy splnil jeden sólo licenční běh a jeden společný licenční běh

 

09.07.2022 Pravidelná akce Krása a Výkon na mojí nejoblíbenější dostihové dráze pro chrty v Kolíně. Dnes, v sobotu se konala výstava všech plemen chrtů a zítra budou dostihy. Chrti, kteří uspějí v obou disciplínách nejlépe se stanou Šampioni pro Krásu a Výkon 2022. Na výstavě se krásně předvedli moji Chicky, Karamel a Hollie. Chicky v kategorii Sprinter a Hollie v kategorii Klasik i přestože je to už babička. Všichni tři měli krásný posudek a výstavu jsme si hezky užili s přáteli.

Moje gratulace patří paní Markétce, majitelce Oddyho Feritte Bugsy, který si na závěr odnesl i ocenění Nejlepší štěně výstavy.

 

 

03.07.2022  Trénink poslušnosti a agility na mém nejoblíbenějším cvičáku. Dnes poprvé s Nataly a jejím bratrem Naschym. Oba jsou moc hodní a citliví chrtíci, takže první lekce byla rozpačitá a pro chrtíky celkem stresující, ale jak čas ubíhal, po třech hodinách jsme odcházeli a už se chovali klidně. Těším se na další hodiny obedience, které nás čekají až koncem srpna.

 

19.6.2022 Soukromý relaxační trénink s mojí metuzalémkou Lolly,

.--78-.jpg

seniorkou Hannach a mladou Chicky - foto dole.

.--32-.jpg

Lollynka ve věku 15 let má skvělou fyzičku, pořád si užívá vesele života.

.--74-.jpg

18.06.2022 Soukromý trénink pro moje chrtíky.

.--64-.jpg

V dnešním nádherném letním počasí byl trénink krásný. Dnes opět tréninkový maraton.

.--71-.jpg

Jako první běžela mladá Mafie se zkušenou spárink partnerkou Kashou,

.--87-.jpg

ve druhém kole něžný Mario se zkušenou Vílou

.--133-.jpg

a ve třetím kole se proběhla moje nejmladší štěňátka Pepek, Perpetum a Piccolo

.--258-.jpg

se spáring partnerkou Ornelou, která jim děla chůvičku od 6 týdne věku, kdy před jejich ostrými zoubky mamka Víla začala postupně zdrhat.

.--165-.jpg

Víla je 9 týdnů po porodu ve skvělé kondici a dnešní trénink si opravdu užila. Za týden jí čeká kastrace, na kterou se moc těším, tímto se ukončí hormonální cyklus, který chrtičky velmi zatěžuje. Víla je mamkou 6 nádherných štěňátek a pro mě, jako pro zodpovědnou chovatelku je velká radost vidět jak je ona a její potomci šťastní. 

 

12.06.2022 Nedělní trénink obedience a agility na mém nejoblíbenějším cvičáku.

Dnes jsem vzala poprvé na trénink mladé Mishana, Maria a Mafinku, samozřejmě s Boriskem musela jet i jeho Sallynka, jejich maminka. Svůj první trénink zvládli všichni na jedničku. Mishan jako kápo vrhu byl pořád usměvavý, Mario byl trošku odměřený a Mafinka nejistá, ale jinak si vedli skvěle, žádná bázlivost nebo hysterie, která je tak viditelná u některých chrtíků z jiných chovů. Mám ze své chovatelské práce velkou radost, stojí to za to. Fotky jsou na mé Facebooku.

 

10.06.2022 Dnes oslavila moje Lolly Feritte Bugsy 15té narozeniny v úžasné fyzické i psychické kondičce. Mám z ní velkou radost, veškerá péče a láska se odráží ve skvělém stavu naších seniorů. Fotky mojí krásky jsou k vidění na mém Facebooku.

 

03.06.2022 Dnes oslavil můj vysněný vrh S svoje třetí narozeniny. Spojení toho nejkrásnějšího na světě s výkonem byl můj sen před 22 lety, kdy jsem začínala. Mrkněte se na fotky na mém Facebooku, hned pochopíte jaký je rozdíl mezi "chrtíkem" a chrtíkem z kvalitní linie Krása a Výkon. Děkuji prestižním chovatelům, kteří mi důvěřovali, nebýt vás neměla bych nic. S pokorou děkuji, když se můžu denně kochat pohledem na svoje nádherné a zdravé chrtíky, kteří se mnou zemřou. Nepřeji si dál rozšiřovat moji krev, proč, protože jsem chovu v Čechách, v Evropě již pomohla dost a jak se říká, v nejlepším končit... Pomohu jen těm, kteří spolupracovali se mnou, až přijde ten pravý čas!

 

31.05.2022 Soukromý trénink pro moje mladé. Dnešní trénink mi časově vyšel na poledne. Mláďata se tvářila nadšeně, tak jsme vyjeli na pole. V prvním běhu byl Mishan a Mário, ve druhém Mafie a Nataly a nutno uznat chyběl jim zájem, v pravé poledne se může chtít běhat tak leda bláznovi jako jsem já... :-) no což, nevadí, vezmu na probíhačku ještě poslední adepty z mladých Naschyho a Ornelku aspoň se projdeme, když už zájem nebude. No a tito dva poslední v řadě, měli největší zájem o návnadu a lovili s potěšením. Nejhezčí fotky z mého malého tréninku patří jim. Fotky budou ZDE.

 

29.05.2022 Dostihový trénink na dostihové dráze Kolín. Dnešní neděli jsem využila na trénink na profi dráze, kterou mám z ČR nejraději. Dnes běžela mladá Chicky se spáring partnerkou svojí mamkou Hollie, běžely obě krásně a čistě, Chicky ve velmi pěkném čase. Mladý Karamel si dal se sestřenicí Sallynkou rovinku, běžel poprvé na dráze a šlo mu to pěkně. Poslední párový běh měl Sebik a Sally, oba zkušení a bylo krásné se na ně dívat. Fotky budou ZDE.

 

28.05.2022 FCI Mistrovství světa v coursingu, Finsko.

Wind Flower Feritte Bugsy se stal oficiálním FCI Mistrem světa v coursingu 2022 a zároveň držitelem ocenění Best in field, nejlepší pes dne. Neuvěřitelný úspěch v tak silné světové konkurenci kvalitních coursingových závodníků.

V silné světové konkurenci můj odchov uspěl skvěle. Co dodat, mám velkou radost. Celou sobotu jsem s napětím sledovala běhy a výsledky na Facebook oficiální stránce FCI a prožívala všechno s paní majitelkou mého Windyho. Nádherné okamžiky. Mé velké poděkování patří Irence Beránkové, majitelce Winnie Feritte Bugsy, která mi pomohla vymýšlet jména pro tento můj vrh, byla mi nablízku od začátku zrodu tohoto vrhu. Posílám pozdrav sourozencům  Wanetce a Weshlemu, jejich skvělým majitelům se kterými jsem v kontaktu a děkuji jim za fotky a zprávy, které mi pravidelně posílají. Děkuji chovateli Alda Pustynny Wiatr - otec Wind Flowera, panu Misztalovi, že mi Alda svěřil do péče, ve 12 letech se mu daří výborně i když mu náš pan veterinář naordinoval léky na pankreas, ale to jsou neduhy stáří, kterým se nikdo nevyhneme. Chci poděkovat paní Lize Straznina, za to že mi svěřila Bertranda Astra Bravisimo - dědeček Wind Flowera, dále chovatelské stanici Lux Loral za možnost krýt jejich Jeal Jeremim - pradědeček Wind Flowera, tito všichni skvělí chrtící a jejich chovatelé stojí za mým úspěchem. Moc vám děkuji a vážím si vás. Nebýt vás nebyla bych já.

Skvělý úspěch pro mojí dlouholetou práci v chovu plemene italský chrtík na sebe čekal 22 let. Co mu předcházelo, nic než dřina a dřina a dar od Boha, který mám, dokázat spojit krevní linie z celého světa v chovu, tak , aby si dobře padly...

 

18.05.2022 Štěňátka z mého posledního letošního vrhu  krásně prospívají a těší se skvělému zdraví,

 vrh-p-2022-vek-5-tydnu--102-.jpg

stejně jako jejich maminka, krásná a mladá Víla, kterou brzy čeká kastrace, Víla o svoje štěňátka vzorně pečuje a věnuje jim pořád veškerou svojí pozornost. 

 

17.05.2022 Soukromý trénink pro moje chrtíky. Jak jinak oslavit debut Karamela na klubové výstavě než zdravým pohybem a koupelí v ranní rose, kterou tak zbožňuje. Včerejšek propršel a naše tréninkové pole bylo příjemně vlahé. Dnešní trénink jsme si zase všichni užili. Karamelovi bylo fuk, jakou dostal poctu na výstavě, důležité je mít plné bříško, pohodu ve smečce a zdravý pohyb. Dnes jsem měla dlouhý trénink, v prvním kole trénoval Sebik s Jonashem a s Mishanem, ve druhém kole trénoval Mario, Nataly a Ornelka, ve třetím kole trénoval Karamel s Chicky, ve čtvrtém kole trénovala Mafie s Naschym. Náročné dopoledne, ale bylo fajn... Fotky budou ZDE.

 

14.05.2022 Festival italského chrtíka, Klubová výstava Klubu chovatelů italských chrtíků, Posuzoval pan Mazura z Rakouska, posuzoval pečlivě a přísně, velmi dlouho vybíral vítěze každé věkové třídy, dlouho nás nechal běhat, aby posoudil chrtíky v pohybu. Byl korektní a ke chrtíkům citlivý. Děkuji klubovému výboru za perfektní výběr posuzovatele, určitě tento pán přispěl k milé atmosféře, která na výstavě panovala.

 

Karamel Feritte Bugsy - Výborný 1, CAJC, KVM, BOS Nejkrásnější mladý pes, Klubový vítěz mladých - pes,  Nejkrásnější pes výstavy v konkurenci 60 italských chrtíků.

Jonash Feritte Bugsy - Výborný

Uniparita Feritte Bugsy - Výborná

Jasmine Feritte Bugsy - Výborná

Roy Feritte Bugsy - Výborný 2, Res. CAC

Sally Feritte Bugsy - 1. místo soutěž o nejkrásnější sportovní postavu

Sally a Boris - 4. místo soutěž Dítě a pes

Karamel předváděl svůj šarm s naprostou samozřejmostí, hodiny výuky na cvičáku jsou znát, jak se říká štěstí přeje připraveným a to Karamel zajisté byl. Čas strávený na cvičáku jsme spolu náležitě zúročili na této výstavě. Naše první výstava a krásný výsledek. Štěstí a mnoho práce za ním, opět jen dřina a velká láska k tomuto plemeni. Chrtíky miluji, jsou to naši členové rodiny. Neuvěřitelný osud.

 

Festival italského chrtíka - krásná akce, kterou pokračovala klubová výstava druhý den. Na festivalu se předvedli sekce Coursing, Výstavnictví, Agility a Obedience. Všechny aktivity byly krásně zastoupené a předvedené. Sekci Obedience jsem měla na starost já, mám velkou radost, že mě klub pověřil touto zodpovědností. Obedience alias Poslušnost je pro chrtíka velmi náročná, hned druhá aktivity po dostihu, kterou chrtíci moc nemusí. Chrtíci jsou velmi inteligentní a rádi pracují, jen se na ně musí jinak. Dokáží si páníčka omotat kolem pacinky a hned ho přesvědčí , že oni přece nemusí poslouchat, protože jsou tak rozkošní :-) a každý druhý majitel jejich kouzlu samozřejmě propadne...

 

10.05.2022 Soukromý trénink pro moje italské chrtíky. Dnešní trénink v krásném jarním počasí na louce rozkvetlé pampeliškami si užili v prvním kole Jonash se spáring partnerem Karamelem, druhé kolo běžel zkušený Sebik a přivzal mladého Mishana, třetí kolo běžel zkušený Safire a mladý Mario. Nádherné dopoledne strávené v pohybu. Fotografie musím zmenšit a potom budou k vidění ZDE.

 

09.05.2022 Soukromý trénink pro moje italské chrtíky. Dnes si zatrénovaly krásky Sallynka a Chicky. Krásné počasí, sluníčko a vlahé dopoledne. Co víc si přát... Fotografie musím zmenšit a potom budou k vidění ZDE.

 

07.05.2022 Dostihová dráha Kolín. Kolínský závod na 480 m.

Sally Feritte Bugsy - 1. místo CACT v kategorii Klasik Mix

Sebik Feritte Bugsy - 2.místo Res. CACT v kategorii Klasik Mix

Kasha Feritte Bugsy - 3. místo v kategorii Klasik Mix

Chicky Feritte Bugsy - 1.místo v kategorii Mladí

Hannach Feritte Bugsy - 1.místo v kategorii Senior

Krásný den ve společnosti chrtařů a mých přátel. Bylo mám fajn a ještě skvělé úspěchy mých chrtíků. Závod náročný na kondici pro mě, nezastavila jsem se ani na minutu, ale moji milovaní chrtíci si ho užili jak se sluší a patří.

 

01.05.2022 Trénink obedience a agility.

Zatím co Jeans a Rikkie si užívali dostihovou dráhu v Lednici se svými milovanými majiteli, já byla na cvičáku. Potili jsme krev s Karamelem a Jonashem, ale ne... , bylo nám velmi příjemně a měli jsme tu čest se potkat s paní majitelkou mého Iggy Feritte Bugsy. Na cvičáku jsem měla sebou i malou Ornelku a Pleylu, tak v Ořechu vzniklo krásné rodinné foto Pleyly a jejich potomků. Foto z dnešního cvičáku jsou již na mém Instagramu a Facebooku.

 

01.05.2022 Dostihová dráha Lednice.

Jeans Feritte Bugsy - 1. místo CACT v kategorii Sprinter

Rikkie Feritte Bugsy - 3. místo v kategorii Sólo racing 

Gratuluji majitelům obou kluků a děkuji jim za skvělou přípravu na dostihy a péči.

 

30.04.2022 Poslední aprílový den jsme strávili s mým velkým pomocníkem Borisem na poli, kde jsem trénovali celé 4 hodiny naše milované chrtíky. Trénink to byl výživný a celkem únavný. Kdo nevěří ať si to vyzkouší :-). Naštěstí pohyb je zdravý a když je ve zdravém těle zdravý duch tak se daří. Chvilku jsme si odpočinuli a večer se jelo na pálení čarodějnic. Na akci jsem sebou vzala mladé Mishana, Mária a Mafii kvůli skvělé socializaci. Fotografie z tréninku musím nejdříve stáhnout z foťáku a jakmile si najdu volnou chvilku vložím je na stránky. Dnes si zatrénovali všichni.

 

 

23.04.2022 Dostihová dráha Kolín.

Krásné slunné počasí a skvělá přátelská atmosféra, ze začátku velký šrumec při měření kohoutkové výšky chrtíků a whippetů, vše dopadlo dobře a naše výsledky to dokazují. 

Hannach Feritte Bugsy - 1. místo ve třídě Senior

Jeans Feritte Bugsy - 1. místo, CACT ve třídě Sprinter 

Sebik Feritte Bugsy - 2. místo v sólo bězích

Rikkie Feritte Bugsy - 3. místo v sólo bězích

Chicky Feritte Bugsy dneškem splnila dostihovou licenci. Běžela krásně a spolehlivě. Dneškem teprve patnácti měsíční Chicky má splněné obě sportovní licence, v rekordním čase. 

Mám ze všech velkou radost. Děkuji majitelům Jeanse a Rikkieho za skvělou dostihovou přípravu a péči o moje odchovy. Fotografie z dostihu budou k vidění ZDE. 

 

18.04.2022 Tak dneškem končí můj velikonoční tréninkový maraton. Byla to fuška, ale stálo to za to. Miluji pohled na moje šťastné chrtíky v pohybu, pro mě je to náročný relax, ale pohyb je kořením života. Fotografie mám, ale musím je zmenšit a vložím do fotogalerie ZDE.

 

17.04.2022   Fotografie mých štěňátek N/2022  a  O/2022 z jejich prvního tréninku.

---10-.jpg

Skvěle reagují na návnadu a těší se výborné náladě. Jsou sebevědomá, mazlivá a čistotná, milují cestování a poznávání nových zážitků. Mám z nich velkou radost.

vrh-o-2022-vek-6-5-tydne--60-.jpg

Kompletní fotogalerie k vidění ZDE.

 

17.04.2022 Soukromý trénink, můj velikonoční tréninkový maratón pokračuje.

trenink-17.4-2022--14-.jpg

Dnes si zase za slunečna zatrénovala sněhurka Chicky se svojí maminkou, seniorkou Hollie,

trenink-17.4-2022--32-.jpg

ve druhém kole dnes lítala seniorka Hannach se spáring partnerou Kashou. 

trenink-17.4-2022--41-.jpg

Fotografie z tohoto tréninku jsou k vidění ZDE.

 

16.04.2022 Náš soukromý velikonoční tréninkový maraton dnešním krásným slunečným dnem pokračuje. Dnes se tréninku účastnila seniorka Hannach se spáring partnerem Jonashem, ve druhém kole veteránka Táňa se spáring partnerkou rozkošnou Pleylinkou a třetí kolo zakončilo dnešní tréninkový den se zkušenou seniorkou Hollie a zkušenou seniorkou Kashou. Dnešní tréninkový den jsem věnovala seniorům, bylo to krásné odlehčení, jsou znalé a kůži si dokáží téměř natahovat samy :-). Fotografie z tréninku budou k vidění ZDE.

 

15.04.2022  Soukromý trénink pro moje chrtíky. Velký pátek, jsme slavili sportem, jak jinak... V poklidu a pokoře si dnes zatrénovalo mladé osazenstvo mojí smečky. První běh začal zkušený Sebik se spáring partnerkou mladou Chicky, druhé kolo mladí Jonash s Karamelem. Fotografie z tréninku budou k vidění ZDE.

 

14.04.2022 Tréninkový maraton pokračuje. Dnešní den začal tréninkem krásný Sebik se sparing partnerem Jonashem, druhý běh si užila sněhurka Chicky s Karamelem a třetí běh předváděla Sallynka svým potomkům jak na návnadu. Sallynka je 3 a půl měsíce po porodu a 14 dní po kastraci ve skvělé kondici. Je nádherná, veselá a zdravá. Je krásné vidět její potomky v nadšení a ve hře, jsou jí v mnoha momentech neuvěřitelně podobní. Fotografie z tréninku budou k vidění ZDE.

 

12.04.2022 Začalo jaro a vykukuje sluníčko. Rozhodla jsem se pro nápravu fyzičky po utahaném zimním období, takže šup ven a lítáme... Dnešníní krásný slunný den jsem si užila při tréninku sněhové Chicky se spáring partnerem nádherným černouškem Sebíkem, druhé kolo obsadil mladý Karamel se spáring partnerem mladým Jonashem a do třetice se proběhla Pleylinka se seniorkou Hollie. Svítilo nám sluníčko a bylo fajn.  Fotografie z tréninku budou k vidění ZDE.

 

02.04. Dostihová dráha Kolín. Národní dostih Interbohemia SOFA DOG WEAR, CACT. 

První letošní dostih jsme si užili na mojí nejoblíbenější dostihové dráze v Kolíně. A musím uznat bylo nám příjemně. Naše výsledky byly také fajnové.

Hannach Feritte Bugsy - 1. místo ve třídě Senior

Jeans Feritte Bugsy - 1. místo ve třídě Sprinter

Rikkie Feritte Bugsy - 2. místo ve třídě Solo racing

Chicky Feritte Bugsy - splnila dva licenční společné běhy na jedničku s hvězdičkou, její spáring partneři byli zkušení Sebíček a Safíre. Krásné společné běhy, měla jsem z mladé Chicky velkou radost.

Uniparita Feritte Bugsy předvedla krásný sólo běh.

Ráda jsem potkala majitele mých odchovů a těším se na vás zase příště.  Fotografie z dostihu budou k vidění ZDE.

 

27.03.2022 Národní coursingový závod. CACT, nominační, bodovací. Kačice okres Kladno.

Hannach Feritte Bugsy - 3. místo

Hannaška moje krásná seniorka a velmi temperamentní závodnice dneškem splnila podmínky pro udělení titulu Coursingový šampion Klubu chovatelů italských chrtíků. 

Chicky Feritte Bugsy - dneškem splnila coursingovou licenci. Běžela ukázkově na trati kterou nezná ve věku necelých 14 měsíců opět potvrdila svoje skvělé genetické předpoklady po předcích pocházejících z mého chovu. Měla jsem velkou radost ze svojí dlouholeté chovatelské práce.

Děkuji majitelům mých odchovů Jasmínky, Uniparity a Goofiho, že nám přijeli fandit.

Moc děkuji všem majitelům mých odchovů za skvělou péči a lásku kterou jim dávají, jsem ráda, že zůstáváme v kontaktu, mám vás všechny moc ráda.  Fotografie ze závodu budou k vidění ZDE.

 

22.03.2022  Majitelé mých odchovů čtěte pozorně prosím. Mnoho novinek v dostihovém a coursingovém sportu odradí pravděpodobně hodně nováčků... 

Národní dostihový a coursingový řád ČMKU - platný do 1.3.2022
Mezinárodní dostihový a coursingový řád FCI - platný od 1.1.2022

 

20.03.2022  Trénink obedience dnes s Chicky a Jonashem a trénink agility dnes se Sally a Karamelem. Krásné slunné počasí a super parta lidí. Krásně prožité nedělní odpoledne. Sally je 11 týdnů po porodu v perfektní kondici. Fotky vložím až budu mít chvilku čas.

 

02.03.2022

Vrh M/2022 nádherně baští a roste do nové části svého života a já se na ně nemůžu  vynadívat. 

.--184-.jpg

01.03.2022   Mám velkou čest představit můj nejnovější letošní plánovaný vrh O/2022. Po 22 letech chovu italských chrtíků jsem si splnila svůj sen, ke kterému vedla velmi těžká cesta, a to doslovně! dlážděná slzami štěstí i zklamání. Mám tu čest představit moje vysněné spojení pro Krásu a Výkon na kterém pracuji 22 let. Nejkrásnější chrtíci Evropy i světa - 2 x světový vítěz krásy a 2 x světový dostihový vítěz + 2 x evropský dostihový vítěz.

o--30-.jpg

Vítejte na světě drobečci, čeká vás zajímavý život. Z celého srdce děkuji všem skvělým chovatelům se kterými jsem měla tu čest spolupracovat, velice si vážím vaší práce a věřte mi, že vás nezklamu.

 

27.02.2022 Dnešní trénink obedience byl náročnější, tři chrtíci najednou, Sally se svým páníčkem Borisem a mladí Karamel a Jonash se mnou. Krásné počasí a sluníčko. Bylo nám fajn. Fotky a info vložím záhy.

 

18.02.2022 Mezinárodní výstava psů Budapešť.

Ultimate Feritte Bugsy - třída šampionů - Výborný 1, CAC, CACIB

ultimate-1.jpg

Gratuluji majitelce Lucince, máte můj obdiv, je mi velkou ctí pozorovat všechny vaše úspěchy na výstavním poli.

 

13.02.2022 Trénink obedience a agility dnes opět s Karamelem a Jonashem na mém srdcovém cvičáku. Dnes svítilo sluníčko a já měla možnost prožít krásné nedělní odpoledne ve společnosti fajn lidí. Jonash si vedl krásně. Karamel předváděl svoje lehké opovržení nad ostatními pejsky, ale u mě nemá šanci, ještě pár hodin tréninku a bude se všemi kamarád.

 

12.02.2022 Licenční zkoušky Ješín Prag coursing. Dnes Chicky splnila dva coursingové společné licenční běhy. Spáring partnerkou jí byla zkušená Kasha Feritte Bugsy. Obě běžely skvěle. Krásný den, zkušení nadšenci z Nord Coursing a moje velká radost z chrtíků i z mojí rodiny, která mi je velkou oporou.

 

09.02.2022 S radostí oznamuji narození mého nového vrhu N/2022. Maminka i štěňátka jsou v pořádku. Opakované kvalitní spojení z loňska, moje talentovaná a chytrá Chicky je jejich starší pokrevní sestra.

n--65-.jpg

 

06.02.2022 Trénink agility a poslušnosti na mém nejoblíbenějším cvičáku. Dnes s Jonashem po třetí a Karamel si dal poslušnost po prvé a nutno uznat koukal jako puk. Karamel je velmi sebevědomý chrtík, od útlého věku mu důsledně, ale jemně vysvětluji, že není středem vesmíru a dnes to poprvé viděl na vlastní oči. Tolik velkých psů různých plemen a všichni museli poslouchat, Karamel byl hodně překvapeny, ale dával to najevo svým způsobem. Před nikým neuhnul a i velkým "obludám" se koukal do očí, naprostý opak Jonashe, který je submisivní, sladký chrtík. Věřím, že Karamel se svojí tvrdou povahou bude dobře fungovat na cvičáku.

 

05.02.2022 Soukromý trénink pro moje chrtíky.

j--41-.jpg

Dnes Víla, Jonash, Chicky a Karamel. Fotogalerie z tohoto tréninku je ZDE.

 

03.02.2022

Soukromý trénink, můj první v letošním roce.

k--45-.jpg

Dnes lítala Víla s Chicky, Sebik s Jonashem a veteránka Táňa učila lovit Karamela.

k--9-.jpg

Krásné ráno, po delší době konečně zase v pohybu. Fotogalerie k nahlédnutí ZDE.

 

30.01.2022

Štěňátka M/2022, můj poslední vrh, rostou a prospívají výborně, mám z nich velkou radost. Kompletní fotografie k vidění ZDE.

---249-.jpg

29.01.2022

Trénink coursingu v Prag Coursing.

---283-.jpg 

Náš letošní první trénink na Ješíně prohěhl za velmi větrného počasí a lehkého deštíku, ale moje talentované princezny Víla a Chicky zvládly trénink na jedničku. Víla foto dole je velmi podobná svojí mamince jedinečné dostihové a coursingové mistryni Glorii Feritte Bugsy.

---261-.jpg

Kompletní fotografie z tohoto tréninku jsou k vidění ZDE.

23.01.2022

Trénink poslušnosti a agility dnes opět v bahnitém terénu, podruhé s Jonashem a již se zkušenou Vílou. Jonash byl dnes evidentně klidnější a chytřejší.

obedience-23.1.2022--6-.jpg

 Víla dnes fungovala výborně, už je zkušená a poslušná fenečka. Fotografie k vidění ZDE.

obedience-23.1.2022--10-.jpg

16.01.2022

Trénink poslušnosti a agility poprvé s malým Jonashem a již s poslušnou a vychovanou Chicky.

cvicak-16.1.2022--13-.jpg

Jonashek byl překvapený a vystrašený co to je kolem něj tolik velkých a "zlých" pejsků.

cvicak-16.1.2022--21-.jpg

Jako submisivní a hodný chrtík to byl pro něj šok. Příští hodina výchovy na našem nejoblíbenějším cvičáku bude mnohem lepší. Fotogalerie ZDE.

09.01.2022

Trénink poslušnosti s Vílou a Chicky proběhl dnes poprvé v letošním roce a to opět bez problémů, trénink jsem zkrátila na hodinku, aby jim nemrzla ouška.

cvicak-9.1.2022.jpg

Setkání s fajn lidmi, kteří to mají v hlavě srovnané je vždycky parádní příležitost pro relax. Já jsem si dnešní cvičák užila a moje fenky se těší na letní dny na cvičáku, ale nedá se nic dělat, těžko na cvičišti, lehko na bojišti... 

01.01.2022

Na nový rok jsem měla velké štěstí a přivítaly jsme se Sallynkou na světě její první a jediná štěňátka, na jaře plánuji její kastraci. Sally je skvělá maminka, pečlivá a čistotná, porod proběhl v pořádku a všechna štěňátka se mají čile k světu. Užíváme si tu krásnou a dojemnou podívanou, kdy Sallynka pod návalem hormonů prožívá to nejkrásnější období. Štěňátka za pár týdnů budou blíže k dravým rybkám piraním a to bude doba, kdy se jim matka začne rychle vyhýbat.

.--152-.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Chantia Feritte Bugsy