Jdi na obsah Jdi na menu


    

Aktualizace 18.02.2024

10.02.2024 Dnes oslavila moje Lolly Feritte Bugsy 16 let a 8 měsíců a její pra-pravnučka Rara Feritte Bugsy dva týdny. Je krásné vidět svoji dlouholetou práci, Lolly se drží pořád dobře. Mám velkou radost.

c--24-.jpg

c--6-.jpg

Nejlepší metuzalém 1. místo na podzimní klubové výstavě klubu chovatelů italských chrtíků v krásné konkureci. Nejkrásnější Táňa Feritte Bugsy ve věku 11 let. Jsem tak šťastná.g--855-.jpg

Nejkrásnější veterán BOV Hannach Feritte Bugsy na podzimní klubové výstavě Klubu chovatelů chrtíků 2023. Mám neuvěřitelnou radost ze své chovatelské práce.

g--803-.jpg

16.09.2023 Hannach Feritte Bugsy opakovaně dostihový senior Mistr ČR. Úžasná seniorka ve skvělé kondici. Moje skvělá péče a naše láska jsou na první pohled na všech mých seniorech a metuzalémech znatelné. Mám velkou radost a děkuji svojí milované rodině za každodenní pomoc.

d--302-.jpg

09.07.2023 Hannach Feritte Bugsy opakovaně Šampion pro Krásu a Výkon Kolín. Úžasný výsledek. Mám velkou radost. V konkurenci uspěla na výstavě i na dostihu a právem si odnáší další seniorský titul. Mám neuvěřitelnou radost.

.--906-.jpg

10.06.2023 Lolly Feritte Bugsy dnes slaví svoje 16. narozeniny. Ve zdraví a kráse. Je pořád vitální a slyší a vidí. Jsem tak ráda, že je pořád mezi námi. Její fotky a videa z narozenin najdete na mém Instagramu. Dole foto na procházce na poli, které ona miluje.

s--87-.jpg

03.06.2023 Táňa Feritte Bugsy oslaví za dva měsíce 11 let a vstoupí do síně Metuzalémů. Je ve skvělé kondici, zdravá a pořád jí moc chutná. Mám z ní velkou radost.

s--174-.jpg

26.06.2021 Štěňátka z mého vrhu I/2021 pomalu odjíždí k novým rodinám.  Dole na fotografii zleva Iggy, Honey, Pleyla, Kasha, Belladona, mých 5 generací odchovů.

k--66-.jpg

Na fotografii dole zleva je tatínek vrhu 11.ti letý Honey Feritte Bugsy, jeho potomek 8 týdenní Iggy Feritte Bugsy , jeho maminka Pleyla Feritte Bugsy, babička vrhu Kasha Feritte Bugsy a prababička vrhu 12.ti letá Belladona Feritte Bugsy. Víc fotografií ZDE. Jsem nesmírně šťastná, že můžu aktivně žít 5 generací se svými odchovy. Všichni jsou zdraví a spokojení. Otec vrhu, můj 11ti letý Honey ve svém věku plodný a v mužné síle. Kvalitní péče, vynikající BARF strava a psychická harmonie v mojí chovatelské stanici jsou zjevné. A my, celá moje rodina, jsme nesmírně potěšení, že můžeme s nimi sdílet všechny jejich psí radosti i starosti.

k--32-.jpg

10.06.2021 Moje metuzalémka Lolly Feritte Bugsy oslavila ve zdraví a kráse 14 let. 

j--63-.jpg

Všechno nejlepší do dalších let se svoji lidskou a psí smečkou Lolly. Tato kráska s námi pořád trénuje na poli, stále slyší, vidí a chutná jí. Je neuvěřitelné, že tato elegantní prababička je matkou 29 štěňátek. Moje skvělá péče a genetické předpoklady Lolly předurčily být jedinečnou mezi italskými chrtíky. 

j--3-.jpg

Na fotografii nahoře je Lolly se svojí pravnučkou Chicky Feritte Bugsy. Více fotografií z oslavy jejích 14tých narozenim ZDE.

Kondiční trénink pro moji mladou Pleylu a metuzalémku Lolly.

.--605-.jpg

Fenky se proběhly po poli v ranním sluníčku a bylo nám fajn.

 .--641-.jpg

Lolly již nebude trénovat za návnadou s ostatními i když ona si to přeje. Trénovala se mnou aktivně do svých 13 let a necelých dvou měsíců.

Na fotografii dole je veterán Honey Feritte Bugsy dne 29.7.2020 se svojí dcerkou Dafneé a její maminkou Hollie. Další generace veteránů mi přibyla, desetiletý Honey je ve skvělé kondici. Děkuji krásným dcerkám pani majitelky Dafneé za milou společnou rodinnou momentku. Mám velké štěstí na skvělé majitele mých odchovů.

img-20200729-wa0038.jpg

 

honey-feritte-bugsy.jpg

Na fotografii dole je Boris pri předvádění Honeye, jeho posudek z této výstavy je výše.

krasa-a-vykon-kolin-2020-honey-feritte-bugsy-nejlepsi-veteran.jpg 

Lolly Feritte Bugsy ve skvělé kondici převzala titul Veterán šampion KCHICH.

lolly-feritte-bugsy-veteran-sam-kopie.jpg

Na fotografii dole je Lolly Feritte Bugsy ve věku 12,5 roku ve skvělé kondici. Lolly je držitelkou titulu Veterán Šampion CZ a tímto splnila podmínky pro udělení titulu Veterán šampion KCHICH. Na klubové výstavě KCHICH, konané 16.11.2019 obdržela krásný posudek a mnoho chvály od pana posuzovatele a titul Nejlepší metuzalém. Lolly si svůj den užila ve společnosti svých potomků a prapotomků.

img_0265.jpg

 

Na fotografii níže moje maličkost a Holly ve věku 12,5 roku s oceněním Nejlepší metuzalém 2014 Klubu chovatelů Italských chrtíků.

holly-12-5-roku-listopad-2014--1-.jpg 
Holly Di Branco Piccolo  - zakladatelka mého chovu.

Hollynka je dcera nejúspěšnější výstavní feny plemene Italský chrtík v historii chovu Italských chrtíků v České repulbice, nezapomenutelné Multišampionky Whilomeny El Saghir a nádherného sportovce Interšampiona Fiefoerniek's Furiosa. Hollynku mi pani chovatelka "vyrobila na míru" s čekací dobou dva roky, pro moje vysoké a v té době nevídané požadavky Krása a Výkon. Paní chovatelka Hollynky má z naších úspěchů velkou radost.
Holly Di Branco Piccolo při oslavě 13. narozenim, rok 2015.
italsky-chrtik-holly-13-let--33--kopie.jpg
Holláska, tak jsme Holly říkali, dala základ mému zdravému chovu. Sloučila v sobě geny svých rodičů, měla plné vyrovnané vrhy a zdravé potomky, proto v současné době její všestranná krev koluje téměř všem chrtíkům na dostihových, coursingových dráhách a ve výstavních kruzích v ČR. Její skvělé potomky a prapotomky najdeme v celé Evropě. Svůj sen jsem finišovala do zdárného cíle za velké pomoci moji rodiny.

Holly Di Branco Piccolo při oslavě 13. narozenim, rok 2015.

italsky-chrtik-holly-13-let--3--kopie.jpg

Po letech mého chovu jsou zaplněné boxy na dostizích a chrtíci se účastní pravidelně soutěží o Krása a Výkon a CACIL. Tento úspěch není dílem náhody či emocí, je to dlouholetá práce plná sebeobětování, pokory a osudu. Holly děkujeme Ti! Zůstaneš navždy zapsaná v historii kvalitního chovu. Děkuji majitelům naších štěňátek, potomkům, prapotomkům naší Holly za úžasnou péči, za další pokračování v chovu s vynikajícími výsledky. Pro mě je to velká čest a radost.

 Holly Di Branco Piccolo CAC, CACIB, BOB, rok 2004.

_mg_7188.jpg

Naše seniorky nechávám na veterinární klinice vykastrovat. Užívají si u nás v poklidu zaslouženého důchodu, jsou šťastné a pomáhají nám vychovávat naší omladinu, další sebevědomou generaci.

Účastní se výstav ve třídě veteránů od 8 let a metuzalémů od 11 let a jsou spáring partnerky při trénincích naších mladých chrtíků. Níže Holly, Dame, Bella a Sisi. Prababička, babička, maminka Sisinky.

ctyrka.jpg
Níže na fotografii Liliana ve věku 7,5 roku, coursingový spáring na tréninku.
liliana.jpg

Naši senioři

Holly Di Branco Piccolo 

Foto rok 2015, Holáska ve věku 13 let. 

holly-kveten-2015--1-.jpg

Hollynka nás opustila ve věku 14,5 roku po náhlé nemoci.

holly-di-branco-zesnula-kopie-1.jpg

Jako zakladatelka mého chovu zůstává s námi napořád.
holly-di-branco-piccolo-pietni-akt.jpg
 Moje nevýslovné poděkování patří chovatelce pani H. Daňkové (chov. stanice Branco Piccolo), která v minulém století s problémy importovala novou krev do České republiky. Byla majitelkou nejúspěšnější výstavní feny v historii ČR - CIB, Multi Ch. Vhilomeny El Saghir, která byla držitelkou 32 x BOB, 2 x 1.místo v prestižní soutěži Šampion Šampionů. Děkuji pani Daňkové za spojení, které uskutečnila na moje neutuchající prosby o chovnou fenku, která ponese v sobě vlohy pro zakladatelku mého chovatelského snu Krásu a Výkon. V roce 2002 spojila nejkrásnější výstavní fenu Vhilomenu El Saghir s krásným talentovaným sportovcem Fiefoerniek´s Furioso, který žil v Maďarsku. Podařilo se a na světě byl, mnou dva roky očekávaný vrh. Narodila se Holly Di Branco Piccolo - zakladatelka mého chovu. Tímto začala novodobá historie chovu Italských chrtíků s využitím pro Krásu a Výkon v České republice.
trofeje-2017--40-.jpg
 
Lolly Feritte Bugsy

Veterán Šampion krásy České republiky.

Na fotografii níže z roku 2018 je Lollynka ve věku 11 let ve vynikající kondici. Po kastraci ještě vitálnější a veselejší, než před dovršením seniorského věku.

Na fotografii dole je čerstvou Metuzalémkou při oslavě svých jedenáctých narozenin, uprostřed je její vnučka Bedeta, vpravo dcera Gisele.lolly-11-let.jpg

 Lolly má kompletní zdravotní testy v pořádku, kompletní DNA testy na vyšetření všech genetických nemocí, také svůj genetický kód a identifikaci DNA. 

Lolly je jedinečná, zdravá fena, která předala svým potomkům špičkové vlastnosti do chovu, výstav, dostihů i coursingu. Její potomky najdeme v chovatelských stanicích s nejlepším kreditem u nás i v zahraničí. Naše chovné feny při krytí nikdy násilně nepřidržuji. Pokud nastanou komplikace při porodu a přijde na řadu císařský řez, fenku necháme na veterinární klinice vykastrovat. Naše fenky nikdy neměly další vrh po císařském řezu nebo po problémovém porodu. Připadá mi naprosto samozřejmé respektovat fyzické schopnosti každé chovné fenečky. Chrtíky chovám s láskou, jsou naší společníci, jsou to jedinečné bytosti, kterých si nadmíru vážím.

lolly-11-let-01.jpg

 
 

Náhledy fotografií ze složky Náš trénink 23.3.2017