Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky 2019 leden-září


    
 

 

Poslední aktualizace 19.04.2020

31.08.2019 Sighthound Festival Bad Homburg, Německo

Terzia Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, VDH Gratuluji majitelce Zuzance k výbornému úspěchu v konkurenci 5 dalších krásných feneček ve třídě otevřené. Držím Vám palce dál a těším se na novinky.

terzia.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26.08.2019 Soukromý trénink pro naše šampionky. Dnešní trénink byl svižný, počasí bylo teplé tak akurát, užili jsme si čerstvě posekanou louku, na které se chrtíkům běhá výborně. Naše metuzalémka Lolly zvládá tréninky s přehledem, má skvělou kondici a mnohdy je rychlejší než naše mladé fenky, které jsou drobné a kvadratického formátu. Lolly oproti nim působí trochu jako mašina a občas tak i běhá, je spolehlivá a nezastavitelná, silná a obdélnikového formátu. S ohledem na její vysoký věk jsem jí chtěla vyjmout z naších soukromých tréninků, jednou jsem to zkusila a ona celé dvě hodiny doma brečela. Nemůžu jí vynechat z naších tréninků, pokud ona sama bude chtít běhat. Každý jedinec je jinak nastavený, někteří v 6 letech už trénovat nechtějí, dvanáctiletá Lolly je jejich opak. Proto doporučuji majitelům svých odchovů sportovní vyžití i pro starší jedince. Mají to v krvi, tak proč jim to neumožnit. Těšíme se na příště.

 

25.08.2019 Crystal Sighthound Show Mojmirovice, SK. 

Kelvin Feritte Bugsy - Třída dorostu - Velmi nadějný 1

Gratuluji majiteli Kelvina, příští výstavu bude Kelvin posouzen ve třídě Mladí, tam bude mít větší konkurenci, budu vám fandit a radit dál, jsem tu pro vás pořád. 

 

25.08.2019 Mezinárodní výstava psů Mladá Boleslav. Přihlášeno na výstavu 31 italských chrtíků.

Chris Feritte Bugsy - Třída mladých - Výborná 1, CAJC, BOJ, BOS, Nejlepší z mladých a Nejlepší pes z výstavy. 

Roy Feritte Bugsy - Třída otevřená - Výborný 1, CAC, Res. CACIB

Blonďák Chris na svoji první výstavě v životě ve třídě mladých ve velké konkurenci předvedl svoje kvality. Mám z tohoto úspěchu velkou radost a přeji majitelce Blance hodně štěstí dál. 

Drobný Roy se dnes pěkně předvedl. Děkuji majitelce Haničce za jeho skvělou přípravu v podobě pravidelných tréninků obedience a agility. Jste čím dál tím lepší.

 

24.08.2019 Coursing Slušovice, Mistrovství Moravy 2019. 

Kaprice Feritte Bugsy - 1. místo CACT, Mistr Moravy 2019 ve třídě Sprinter

Gratuluji majitelce Lucince k dalšímu famóznímu úspěchu Kapríska a moc jí děkuji za náročnou přípravu pejska na všechny aktivity. Držím vám palce dál. 

 

24.08.2019 Národní výstava psů Lorch, Německo. 

Terzia Feritte Bugsy - Třída otevřená - Výborná 1, VDH, CAC, BOS a Nejlepší fena. Gratuluji majitelce Zuzance a mám velkou radost s vámi, jste super a moc vám za to děkuji. 

 

24.08.2019 Klubová výstava chovatelů chrtů SK, Mojmírovice, SK.

Kelvin Feritte Bugsy - Třída dorostu - Velmi nadějný 1

Gratuluji majiteli Kristianovi a těším se z krásného úspěchu. 

 

23.08.2019 Soukromý trénink věnovaný naším štěňátkům. Děkuji majitelce Rikkieho, majitelům Reyera a majitelům Miušky za účast a pomoc. Moc ráda jsem vás viděla, poradila a probrala základy tréninku chrtika na sportovní dráhu. Těším se na vás příště a i na další členy rodiny Bugsy.

 

17.08.2019 + 18.08.2019 Mezinárodní výstava psů Bratislava.

Kelvin Feritte Bugsy - Třída dorostu - Velmi nadějný 1 po oba dny 

Gratuluji majiteli Kristianovi a přeji vám hodně štěstí dál a děkuji za krásnou prezentaci na výstavě. 

 

17.08.2019 Tréninový týden na dostihové dráze Kolín.

Hypersonic Feritte Bugsy splnil dostihovou licenci ve věku přesně dovršených 12 měsíců, stejně jako jeho nevlastní sestry Hollie a Hannach před třemi lety a nevlastní sestra Uršula před rokem. Mám ze Sonyho velkou radost. Dnes přesvědčil rozhodčí, že je opravdu šikovný, jelikož za spáringpartnery měl moje zkušené coursingové závodnice, které si zkrátily ovál a pro ulovení kořisti přeskočily mantinely, ale Hypersonic se nedal ovlivnit a pro svoji návnadu si doběhl až do cíle. Děkuji jeho majiteli za účast na naších tréninzích a za sportovní přípravu. Teď už je to na vás kluci. Svoji práci jako chovatelka a trénerka jsem splnila. Dál vám budu fandit a budu vaší oporou napořád. 

 

11.08.2019 Coursing Bělečko. 

Egon Feritte Bugsy - 1. místo, CACT ve třídě Klasik a Nejlepší chrtík a zároveń Nejlepší chrt z coursingu s nejvyšším počtem bodů od rozhodčích. 

Neuvěřitelný úspěch pro mladého chrtíka, který se účastnil závodu po prvé v životě. Děkuji jeho majitelce Evičce za účast na závodu a jeho přípravu, přeji vám hodně štěstíčka dál. Je to pro mě velké překvapení a velká radost. 

 

10.08.2019 Dostihová dráha Kolín, Friendly cup. Dostihu se účastnily jen moje odchovy. 

Hollie Feritte Bugsy - 1.místo

Hannach Feritte Bugsy - 2. místo

Kasha Feritte Bugsy - 3. místo

Hypersonic Feritte Bugsy - 2 x tréninkévý běh.

Holky se spolehlivě proběhly, tělo na tělo pronásledovaly navnadu, bez otáčení a postuchovani. Mám z nich velkou radost. Je velmi náročné pro chovatele a zároveň majitelé chrtiku docílit aby mu běhalo v dostihu spolehlivě několik členů smečky, obzvlášť pro chrtiky. Moc si svých fenecek vážím a užívám si jich. Hypersonic byl spolehlivý a rázný běžec. 

 

04.08.2019 Prestižní výstava chrtů Donaueshingen 2019

Terzia Feritte Bugsy - třída otevřená - Výborná 4/12

Gratuluji majitelce Zuzance a mám velkou radost spolu s ní. Terzia uspěla ve velmi silné konkurenci. Po výstavě si odběhla jedno kolo coursingu, které tam pořadatelé zařadili na odpoledne a Terzie byla velmi nadšená. Nádherná akce, které bylo přítomno celkově 1639 nádherných chrtů, této výstavy se budeme příští rok opět účastnit, letos jsem dala přednost coursingu.

 

01.08.2019 Soukromý trénink pro naše mladé odchovy a štěňátka. Dole Borísek s návnadou s vrhem S.

trenink-1.8.2019.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Dnešního tréninku se účastnil Hypersonik, celý vrh S, Nensy a Nario. Děkujeme Martinovi, majiteli Soníka za pomoc. Moc děkuji svému partnerovi a našemu synovi za každodenní pomoc, bez které bych se nikdy neobešla. Na fotce dole náš milovaný Borisek, který se aktivně připojuje do tréninku.trenink-1.8.2019-02.jpg

23.07.2019 Soukromý trénink pro naše mladé a štěňátka. Tréninku se účastnil Hypersonik s majitelem a Karat s majitelkou. Moc děkuji Martinovi a Simonce za účast a pomoc. Tréninku přihlížela miminka S, štěńátka R a mladí Nario a Nensy. Prožili jsme krásný rodinný večer, kdy se nám pěkně trénovalo. Na fotografii dole se pusinkuje Hypersonik s Nensy.

trenink-24.7.2019.jpg

20.07.2019  Dnes jsem slíbila svým dostihovým šampionkám účast na dostihu v Lednici, na které jsme se moc těšily, ale odjezd nebyl možný kvůli porodu Caissičky. Dole na fotografii je Chantia.

chantia.jpg

Jelikož se sliby mají plnit, tak jsem zorganizovala naše soukromé závody - sprinty na 150 metrů. Sice fenky neobdržely poháry, ale o tom ani nejde :-)... Jde o pohodu a radost z pohybu. Dole na fotu je Gloria. 

gloria.jpg

První cenu získaly Hollie, Hannach a Kasha, tyto feny jsou 7 až 8 týdnů po vrhu ve skvělé kondici a s velkým zájmem o návnadu. Druhé místo získaly Gloria a Chantia, které svojí výbušností připomínaly dynamitky, třetí cenu získaly Jesika a Uršula, které nikdy nezklamou a čtvrtou cenu získali mladí Nario a Nensy za zájem o návnadu, foto dole s Jesikou.

trenink.jpg

Miminka S/2019 nás poprvé pozorovala a já jsem padla štěstím na kolena, když reagovala všechna na návnadu. Krásné dopoledne nabité energií a mojí příjemnou poporodní únavou byl pro mě velký relax. Děkuji své milované rodině za pomoc, bez vás bych nebyla ničím. Dole na fotografii je nádherná Hollie 8 týdnů po svém druhém vrhu. 

hollie-20.7.2019.jpg

Momentky mluví za vše, konečně jsem se také dostala k focení, které mám moc ráda. Dole je Hannach, jako vždy s úsměvem od ucha k uchu, 7 týdnů po svém prvním vrhu.

 hannach-20.7.2019.jpg

Kompletní fotogalerie z tohoto našeho soukromého tréninku jsou k vidění na mojí Zonerama ZDE. Není krásnější pohled než na šťastného chrtíka po běhu. Dole je Hannach 7 týdnů po vrhu a Kasha 8 týdnů po svém prvním vrhu.

hannach-a-kasha.jpg

17.07.2019 Soukromý trénink pro naše šampionky. Rychlý a svižný trénink jsem si opět užila jako natahovač návnady, fenečky jsou spolehlivé a ve výborné kondici, miluji pohled na svoje šťastné chrtíky po běhu, kdy mají úsměv od ucha k uchu. Tréninku opět přihlížela naše štěňátka z vrhů P a R. Na fotografii dole je Reyer.

 reyer.jpg

Zajímala se o návnadu a o čtyřkolku, dostávají nejlepší socializaci a motivaci do budoucna. Od včerejška štěňátka udělala velký krok vpřed. Na fotografii dole je Rikkie.

rikkie.jpg

16.07.2019 Soukromý trénink pro naše štěňátka. Dnešku se účastnil Hypersonik a Karat se svými majiteli a Atlas, který je u nás v Hotelu na výcvik, na fotografii dole při startu z boxu. 

atlas.jpg

Děkuji jejich majitelům Simonce a Martinovi za účast a pomoc a těším se na vás příště. Na fotografii dole je Hypersonik.

hypersonik.jpg 

Tréninku přihlížela štěňátka z naších vrhů P a R. Do tréninku se připojili i dorostenci Nario a Nensy. Na fotografii dole je Pleyla.

 pleyla.jpg

Tyto tréninky miluji, miminka jsou velmi vnímavá a výborně se s nimi pracuje. Na fotografii dole je Nario.

nario.jpg

14.07.2019 Dostihová dráha Kolín.

Arabela Feritte Bugsy - 2. místo, Res. CACT

Na Arabelku přechází CACT, mám z ní velkou radost. Držím vám palce dál.

 

13.07.2019 Krása a Výkon Kolín 2019 - Výstava

Nario Feritte Bugsy - Třída štěňat - Velmi nadějný 1, Nejlepší štěně výstavy - 1. místo v závěrečných soutěžích

Aldo Pustynny Wiatr - třída Veteránů - Výborný 1, Vítěz třídy, 3. místo v závěrečných soutěžích o nejlepšího veterána

Gloria Feritte Bugsy - Pracovní třída - Výborná 1, Vítěz třídy

Ultimate Feritte Bugsy - Mezitřída - Výborný 1, Vítěz třídy

Isis Ionel Bugsy - Třída Vítězů - Výborná 1, Vítěz třídy, Nejlepší fena

Gratuluji majitelce Ultimátka a majitelce Isisky k vítězství a přeji vám mnoho úspěchů a štěstí dál.

 

 

13.07.2019 Mezinárodní výstava psů Rakousko.

Arabela Feritte Bugsy - Mezitřída - Výborná 1

Gratuluji majiteli Arabely a přeji vám mnoho úspěchů a štěstí dál.

 

09.07.2019 Soukromý trénink pro naše chrtíky. V současném vedru jsme potrénovali svižně, jen aby se neřeklo :-). Děkuji svému milovanému partnerovi a synovi za obětavou pomoc. Na fotce dole je Nario s Boriskem.

nario-9.7.2019.jpg

07.07.2019 Dostihová dráha Německo.

Kaprice Feritte Bugsy - 1. místo Sprinter z konkurence tří, se skvělým časem.

Gratuluji majitelce Lucince, mám velkou radost s vámi a děkuji za účast.

 

06.07.2019 Mezinárodní výstava psů Slovensko.

Arabela Feritte Bugsy - Třída mladých - Výborná 1, CAJC

Gratuluji majiteli Tobiasovi, mám velkou radost s vámi a děkuji za účast.

 

06.07.2019 Coursing Krása a Výkon, Kolesa. Distance 700 metrů. Závodu se účastnilo 14 italských chrtíků, 10 chrtíků Klasik a 4 chrtíci Sprinter.

Chantia Feritte Bugsy - 1. místo, CACT

Gloria Feritte Bugsy - 3. místo, Res. CACT

Jesika Feritte Bugsy - 4. místo

Drobné Chantii, seděl na krátko posekaný trávník na louce, drobná fenečka neztrácela na rychlosti jako ve vysoké trávě a předvedla svojí výbušnost a zájem o návnadu, do druhého kola nastoupila s nejvyšším počtem bodů a udržela si ho. Foto dole Chantia přibíhá do cíle jako první.

chantia-6.7.2019.jpg 

Při zákusu předvedla několik kotrmelců, až mi tuhla krev žilách, tyto momentky nemám ráda.chantia-6.7.2019-02.jpg 

Gloria, jako vždy předvedla velmi kvalitní lov návnady, kdy používá inteligenci a předvídavost. gloria-a-jesika-6.7.2019.jpg

Jesika sleduje návnadu nekompromisně, na konci ztrácí na rychlosti, protože si nezkracuje dráhu, ale závěrečný zákus má prvotřídní. Jesika se na svém prvním závodě v coursingu předvedla velmi pěkně. Na fotografii dole je Gloria v bílém a Jesika v červeném tričku.

coursing-6.7.2019.jpg

Děkuji majitelkám mých feneček Lilith a Margo za účast a těším se na vás příště, kdy výsledek může být úplně jiný... Mám ze svých holčiček velkou radost, děkuji svému partnerovi a synovi za pomoc. Na fotografii dole je Chantia ve svém dokonalém protažení. 

chantia-6.7.2019.jpg

30.06.2019 Dostihová dráha Lednice. Dostihu se zúčastnilo 16 italských chrtíků, 7 fen Klasik, 2 Sprinteři

Kaprice Feritte Bugsy - 1. místo Sprinter

Arabela Feritte Bugsy - 1. místo Klasik

Mám velikou radost. Děkuji majitelce Kaprice, slečně Lucce, za perfektní péči o Kapriska a jeho skvělou přípravu v Kapri teamu na všechny akce, které absolvovali. Děkuji jí také za účast na ME 2019 v coursingu v Estonsku, kde obsadili 7. místo. Děkuji i pani Žanettce, majitelce Lilith Feritte Bugsy, za účast na ME 2019 v coursingu v Estonsku, kde obsadily 15. místo. Byl to časově a finančně náročný výlet pro vaše chrtí miláčky, moc vás obdivuji. 

Ale vrátím se k dnešnímu dostihu v Lednici, kde bych chtěla poděkovat majiteli Arabely, panu Tobiasovi, za skvělou přípravu svojí chrtí holčičky. Mladičká Arabela na dostihové dráze absolvovala svůj první oficielní dostih ve třídě Klasik, v konkurenci zkušených soupeřek na tři rozběhy, tři ovály v příšerném vedru. Když vidím příspěvky majitelů výstaváků, jak měli náročný den na výstavě v tom šíleném vedru, tak se musím smát... Nic ve zlém, každý je předurčen k něčemu jinému :-). Jen chci vzdát hold všem chrtíkům, kteří dokáží bojovat s vedry i se soupeři a prokázat svoji všestrannost. Jste jedineční. Tak jemní, drobní a tak stateční! Miluji vás. Nikdy bych nechovala jiné plemeno než je Italský chrtík. 

 

22.06.2019 Výstava psů Itálie.

Tamee Feritte Bugsy - Výborná, BOB

Gratuluji majitelce Noemi, mám velkou radost s Vami. Na fotografii dole je Tamee se svoji milovanou holčičkou a handlerkou Cecil.

tamee.jpg

08.06.2019 Dostihová dráha Mladá Boleslav.

Kaprice Feritte Bugsy - 1. místo, CACT ve třídě Sprinter

Gratuluji majitelce Lucince a přeji vám mnoho štěstí dál. 

kaprice.jpg

07.06.2019 Licenční běhy, Prag coursing, Uhříněves.

Jesika Feritte Bugsy splnila poslední licenční sólo běh a můžeme zažádat o dostihovou licenci.

jesika-01.jpg

Foto dole.Egon Feritte Bugsy splnil poslední dva společné licenční běhy s Furiossem. Gratuluji jeho majitelce Evě a děkuji majitelce Furiossa Feritte Bugsy, pani Martince, za pomoc při splnění těchto licencí. Jsme skvělý rodinný team, mám velkou radost s vámi.

jesika.jpg

06.06.2019 Soukromý trénink pro naše chrtíky, pomaloučku zapojujeme i Nensy a Naria.

nario-01.jpg

Focení štěňátek při tréninku nám nejraději. Fotografie jsou k vidění ZDE. Děkuji své milované rodině za obětavou pomoc, bez vás bych nebyla ničím.

02.06.2019 Klubová akce Klubu chovatelů chrtů Praha. Krása a Výkon KCHCH. Ultimate Feritte Bugsy se stal Šampionem pro Krásu a výkon KCHCH 2019 v kategorii Mladí.

ultimate.jpg 

Mám velkou radost a gratuluji majitelce Lucince k jejich dalšímu společnému úspěchu. Arabela Feritte Bugsy - 1. místo ve třídě Mladí jen ve třídě výkonu, výstavy se neúčastnila. Gratuluji majiteli Tobiasovi.

arabela.jpg

Gratuluji všem z úžasné party, která se sešla na této prima akci.

parta.jpg

Na fotografii nahoře zleva Jenda, Arabela a Bubo, Ultimate s majitelkou, Cherry a její kamarádka whippetka s majitelkou Luckou.

 

02.06.2019 Trénink odedience s Bedetou, agility s Nariem a Nensy.

bedeta.jpg

Poslední desátá lekce Bedetky a mě už se stýská po mém nejoblíbenějším cvičáku Conica v Ořechu.

nario-02.jpg

Těším se až nastoupíme na nové lekce s Nariem a Nensy, ti zatím dělají svoje první nesměle krůčky v agility. 

nensy.jpg

31.05.2019 Soukromý trénink pro naše chrtíky. V krásném počasí se aklimatizovali na běhy i štěňátka Nensy a Nario.  Pokukoval i chrtík Ozzy, který je u nás v Hotelu na dovolené.

 

29.05.2019  Chantia Feritte Bugsy se stala Českou šampionkou krásy. 

chantia-ch.jpg

26.05.2019 Klubová výstava KCHICH Střítěž. Výstavy se účastnilo 53 italských chrtíků.

Na fotografii Táňa a Boris v soutěži Dítě a pes.

tana.jpg

Klubová výstava byla v novém prostředí, situované vedle řeky a v rozlehlém parku, který patřil pouze nám a přilehlá restaurace také. Zázemí pro vystavovatele i posuzovatele bylo příjemně prostorné. Krásná výstava v prostředí, které s ní ladilo, bohaté občerstvení a ceny od sponzorů, za které moc děkuji. Perfektně zorganizovaná výstava, těším se na další klubovou akci, která proběhne na podzim. Zahájení a občerstvení jsem bohužel nestihla, protože jsem trénovala svoje odchovy. Bylo nás tam požehnaně, děkuji všem majitelům mých odchovů za účast a těším se brzy nashledanou. Na fotografii dole je Táňa, alfa fena moji 14ti člené smečky chrtíků. 

tana-01.jpg

Posuzovala paní dlouholetá chovatelka chrtíků, zkušená a milá, k chrtíkům přísná a jemná zároveň. Velice si cením jejich posudků, mám velkou radost z naších výsledků a upřimně děkuji, že i ona ocenila moji prezentaci. Všem svým pejskům se maximálně věnuji, pravidelně navštěvujeme obedience, agility a sportujeme, co je logicky znát na jejich předvedení. Na fotografii dole je témět 7mi letá Táňa.

tana-03.jpg

Jsou soustředení na handlera, nebázliví, sebevědomí, nechají si bez strachu na stolečku prohlédnou zuby, prohmatat celé tělo a stojí na něm jako sochy. Pro mě je to největší odměna, spolupráce psa a psovoda je pro mě na prvním místě. Ráda jsem pomohla mým odchovům na bonitaci při předvádění a v postoji. Zkušenosti dlouholeté chovatelky a výcvikářky se vždy hodí.

jeans.jpg

Jeans Feritte Bugsy - třída dorost - Velmi nadějný 1 Gratuluji majitelce Gábince

Isis Ionel Bugsy, oficielní výška 34 cm - třída vítězů - Výborná 1, CAC Gratuluji majitelce Lucince

Chantia Feritte Bugsy, oficielní výška 33 cm - třída pracovní - Výborná 1, CAC

Honey Feritte Bugsy, oficielní výška 34 cm, třída Veteránů - Výborný 2

Dědula Honey se krásně předvedl, porazil ho lepší soupeř, kterému tímto opět gratuluji. Honey si cupital vesele s ocáskem nahoru a svádivě vztyčené uši tomu dodali korunu. Výstavní ovál patřil jemu, jako vždy :-). Krásně stál na stole, nechal se prohlédnout, jeho posudek mluví za vše. Za měsíc oslaví 9té narozeniny, ve svých letech vypadá moc dobře a já doufám, že má před sebou ještě dalších 6 let spokojeného života s námi v kruhu milující rodiny. Táňa Feritte Bugsy, oficielní výška 35 cm, třída otevřená - Výborná 3 z konkurence 8 Táňa jako téměř sedmiletá babička předvedla svoje kvality. Porazila mladé a nádherné fenky, mám z ní velkou radost. Táňa je ve skvělé kondici, krásně osvalená a poslušná, chodila jako švýcarské hodinky, však na tréninzích obedience je vždy excelentní.Bedeta Feritte Bugsy, oficielní výška 34 cm, třída mladých - Výborná 3 z konkurence 8.

 

25.05.2019 Výstava psů Německo DWZRV Sieger. Mammendorf.

terzia.jpg

Terzia Feritte Bugsy - Výborná 1, DH, CAC, VDH, BOB

Gratuluji majitelce Zuzance a fandím vám moc.

 

25.05.2019 Dostihová dráha Kolín. 

Gloria Feritte Bugsy - 3. místo v kategorii Klasik

Jesika Feritte Bugsy - 1 společný licenční běh - splnila

Arabela Feritte Bugsy - 2. místo v kategorii Mladí

Aldo Pustynny Wiatr, otec Arabely, přijel s námi fandit svoji dceři a její matce Glorii. Na fotografii dole rodinná idylka - nadšený Borísek, otec veterán devíti letý Aldo, matka čtyř letá Gloria a 1,5 roční dcera Arabela se svým stejně starým kamarádem Bubem vzadu a Jenda spolumajitel obou.

aldo.jpg

19. 052019 Trénink obedience s Bedetou, je šikovná, už se nebojí velkých pejsků, zvládá základní povely, mám z ní radost.

bedeta-19.5.2019-01.jpg

Dnes jsem vzala poprvé na trénink agility i Nensy a Naria. Borísek je můj velký pomocník, práce s pejsky ho baví.

bedeta-19.5.2019.jpg

Má na cvičáku kamarády a jsou bezva parta. Mám ze všech velkou radost. Na fotografi dole je Nensy a Nario.

nensz-a-nario-19.5.2019.jpg

18.05.2019 Mezinárodní výstava psů Polsko. 

Lilith Feritte Bugsy - Třída šampionů - Výborná 1, CWC, CACIB, BOS

Dneškem Lilith splnila podmínky pro udělení titulu Mezinárodní šampion krásy. Gratuluji majitelce Žanetce a mám velkou radost spolu s ní.

 

18.05.2019 Dostihová dráha Mladá Boleslav, mezinárodní dostih CACIL. 

Kardinál Feritte Bugsy - 1.místo Sprinter

 kardinal.jpg

Kaprice Feritte Bugsy - 1.místo Sólo racing

 kaprice.jpg

Ambra Feritte Bugsy - 4. místo Sprinter

ambr-01a.jpg

Gratuluji majitelkám Štěpánce, Lucce a Jitušce ke krásným úspěchům. Mám velkou radost s vámi. 

 

17.05.2019 Soukromý trénink pro naše chrtiky. 

sam-.jpg

Tréninku se dnes účastnil také Ultimate, Karat a Jarino, který byl u nás v Hotelu a na dovolené. Děkuji majitelkám mých odchovů Lucince a Simonce za pomoc. Foto nahoře. Bylo to příjemné rodinné setkání. Těším se na příště. Fotografie jsou k vidění na mojí Zonerama ZDE. Na fotografii dole je Ultimate.

ultimate.jpg

 

12.05.2019 Velký dobrý závod, Národní coursing. Fotografie ze závodu jsou k vidění ZDE.

Gloria Feritte Bugsy, oficielní výška 35 cm - CACT, 1. místo ve fenkách

Lilith Feritte Bugsy -  Res. CACT, 2. místo ve fenkách

Bertrando Astra Bravissimo, oficielní výška 34,5 cm - 9.místo

Chantia Feritte Bugsy, oficielní výška 33 cm - 8.místo

Jesika Feritte Bugsy, oficielní výška 34 cm - 1 x společný licenční běh s Gisele

Na fotografii dole je Chantia

.chantia-12.5.jpg 

Po včerejším krásném a náročném coursingu v Maďarsku, kde bylo téměř letní počasí jsme přijeli zpět do Čech, kde nás čekalo téměř zimní počasí. Na fotografii dole je Gloria.

gloria-12.5..jpg

Foukal studený vítr a pršelo. Gloria po včerejším bravurně zvládnutém coursingu opět předvedla svoji skvělou kondici, zájem o návnadu a rychlost a tím se umístila na prvním místě mezi fenkami. Na fotografii dole je Gloria ve finále.

 gloria-12.5..-01jpg.jpg

Mám radost ze všech mých odchovů. Měli jsme náročný a krásný víkend. Těším se na další závody. Na fotografii dole je houževnatý a drobný Bertrando.

bertrando.jpg

11.05.2019 Mezinárodní coursing HUCE, Maďarsko. Fotografie jsou k vidění ZDE.

Gisele Feritte Bugsy - 1. místo Sprinter

Gloria Feritte Bugsy - 2. misto Klasik, Res. CACIL

Chantia Feritte Bugsy - 6. misto Klasik

Jesika Feritte Bugsy - 1 x sólo běh a 1 x společný běh s Bedetou

Na fotografii dole je Gloria ve finálovém běhu.

gloria-11.5..jpg

Dnes Gisele a Gloria oslavily svoje 4té narozeniny. Jak jinak než šťastné a při běhání, které tak milují. Přeji Vám hodně štěstí a zdravíčka do dalších let, holčičky moje. Na fotografii dole je Chantia v červené dečce.

chantia-11.5..jpg

Gloria je teprve 8 týdnů po porodu a už je ve vynikající kondici. Je to houževnatá fena, která miluje lov. Pouze o jeden bod jí dělil od vítězství. Na fotografii dole je Gloria.

gloria-11.5.-01.jpg

Ve vysoké trávě projevila svoji inteligenci, vyskakovala do výšky, aby viděla na návnadu. Se soupeřem byli stejně naladění a vysocí, předvedli nádherný společný běh. Malinká Chantia byla ve vysoké trávě pomalejší, ale mezi soupeři se projevila výborně. Na fotografii dole je Chantia.

chantia-11.5.-01.jpg

Chantia měla perfektní zákus a zájem o návnadu. Na fotografii dole je Jesika.

 jesika-11.5.jpg

Jesika splnila sólo a společný běh s fantastickým zájmem. Gisele ve vysoké trávě létala jako pták. Prožili jsme krásný slunečný den v nádherné lokalitě přírodního parku. Na fotografii dole je Gisele.

gisele-11.5.2019.jpg

05.05.2019 Trénink obedience a agility pro Bedetu a Atlase, který je u nás v Hotelu na výchovu. Na fotografii dole je Borisek s Bedetkou.

 bedata-a-boris.jpg

Oba se snaží, zvládají základní povely, poslušnost hrou je moc baví. Bedeta se zodpovědně připravuje na bonitaci. Na fotografii dole zleva Bedeta a Atlas.

bedeta-a-atlas.jpg

05.05.2019 Dostihová dráha Kolín, trénink.

Hypersonik Feritte Bugsy - 2 sóla, jedno z ruky a jedno z otevřeného boxu. Sony projevil excelentní zájem o návnadu, poprvé na dráze, poprvé v boxu a běžel jak o život. Děkuji majiteli Martinovi za skvělou zprávu a držím vám palce dál. Těším se na setkání a samozřejmě poskytnu Sonymu svoje závodníky jako spáringpartnery pro splnění dostihové licence.

 

05.05.2019 Mezinárodní výstava psů Slovensko.

Penelope Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, CACIB, BOB

Gratuluji majiteli Danielovi do Maďarska a děkuji handlerovi Ákosovi za opětovné profesionální předvedení princezny Penelope. Tímto Penelope splnila podmínky pro udělení titulu Mezinárodní šampion krásy FCI.

 penelope.jpg

05.05.2019 Dostihová dráha Marchegg, Rakousko.

Arabela Feritte Bugsy - 2. místo v Sólo běhu. Účastnili se 4 chrtíci

Gratuluji majiteli Tobiasovi a držím vám palce dál. V dnešním marastu se Arabelka, jako správná čistotná kočka šetřila. Obdivuji fenky chrtíků, které v dešti a větru běží závod. Chrtíci totiž déšť a vítr k smrti nenávidí a fenky o to víc. Dole na fotografii je Arabela se svými víkendovými trofejemi.

arabela-marcheg.jpg

04.05.2019 Dostihová dráha Kolín.

Arabela Feritte Bugsy - 1.místo ve třídě Mladý. Účastnili se 2 chrtíci. Moje gratulace patří i druhému místu, chrtíkovi X-triem, který je také v majetku Tobiase.

arabela-kolin.jpg

03.05.2019 Trénink pro maminky a miminka. Maminky Caissa a Gloria předvedly svým potomkům jak se loví návnada. Pohodové jarní odpoledne, kdy jsem konečně zase mohla fotit chrtíky v pohybu a nemusela tahat návnadu na čtyřkolce. Na fotografii dole je Atlas.

atlas-trenink.jpg

Tréninku se účastnil i Atlas a Asterix, kteří jsou u nás v Hotelu na výchovu. Jako vždy mi pomáhal Borísek a můj milovaný partner, kteří jsou mi velkou oporou v chovatelské práci. Na fotografii dole je Boris s Nensy a Nariem. 

boris-5.5..jpg

Fotografie z tohoto socializačního tréninku jsou k vidění zde. Gloria je ve vynikající kondici 7 týdnů po vrhu! má krásné osvalení, hustou srst a zájem o návnadu.

trenink-sam.jpg

Na fotografii dole zleva je Gloria - Dostihová šampionka, nejkrásnější italský chrtík z konkurence 81 chrtíku na podzimní Klubové výstavě 2018, talentovaný Karat potomek Caissy a Bertranda, Petr, Glorinky potomci Nensy a Nario a Simonka, majitelka Karata, které moc děkuji za pomoc při tréninku.

 

28.04.2019 Mezinárodní coursing Gold Rabit Trophy, V4 CUP, Pardubice. Závodu se účastnilo neuvěřitelý počet 34 italských chrtíků. Na fotografii dole je Caissa ve svém prvním běhu.

caissa.jpg

Lilith Feritte Bugsy - 1.místo CACT, CACIL ve třídě Klasik

Chantia Feritte Bugsy - 5. místo ve třídě Klasik

Na fotografii dole je Chantia výška 33 cm v červeném tričku ve svém prvním běhu, se stejně vysokou spáringpartnerkou, dcerou mojí Perly a vnučkou mého Ceysse, který měl také výšku 34 cm v kohoutku. Miluji malinké závodníky, proto svůj chov směruji touto cestou již dvacátým rokem.

chantia-28.4.jpg 

Gratuluji pani Žanetce, majitelce Lilith, k zasloužené výhře. Mám velkou radost spolu s ní a jsem její velkou obdivovatelkou a velmi vděčnou chovatelkou. Na fotografii dole je Bertrando po nášlapu na kladku, kdy to skončilo naštestí jen odřeninkou kůže.

bertrando-28.4.jpg

Tohoto závodu se účastnila i Caissa a Gisele - poprvé na coursingu a poprvé ve třídě Sprinter se svojí výškou 38 cm patří do třídy Klasik, ale jsme jen lidé a omyl se občas vloudí, však chybovat je lidská vlastnost. Fandím všem sportovcům a je mi jedno v jaké třídě moje fena bude závodit, hraniční závodníci mají buď štěstí, když se dostanou do třídy Klasik nebo smůlu a jsou z nich Sprinteři, kteří nemohou soutěžit o mezinárodní titul, otázkou je co je pro koho znamená štěstí a co smůla. Já jsem spokojená a Gisele se ve třídě Sprinter cítí stejně dobře. Na fotografii dole je Gisele v červené dečce ve svém prvním běhu.

gisele-28.4.jpg

Bertrando, který v prvním kole na poslední kladce utrpěl úraz, ve druhém kole nezářil nadšením, skončil na posledním místě mezi psy Klasik, Gisele si ve druhém běhu spálila přední nožičku o lanko a přiběhla do cíle s úrazem, který jí musel ošetřit veterinář, skončila na 10. místě. Caissa v oranici předvedla tři kotrmelce, měla jsem strach o její život. Naštěstí to ve zdraví všichni přežili. Na fotografii dole je Gisele v prvním kole.

gisele-28.4...jpg

Coursingy jsou pro všechny zúčastněné pejsky velmi nebezpečné. Výhodu mají trénovaní psy, bohužel my netrénujeme kladkový systém, takže moji chrtíci jsou naprosto nezkušení v zatáčkách a náhlých změnách směrů návnady. Všichni majitelé trnou hrůzou a jsou šťastní, když se vrátí jejich miláčci v pořádku. Zde ve fotogalerii najdete fotky mých chrtíčků a jejich spáringpartnerů z této akce. Na fotografii dole je Gisele ve druhém běhu.

gisele-28.4.-01.jpg

Největší radost jsem měla ze setkání s majitelkou Merylky, majitelem Kelvinem a majiteli Jeanse. Děkuji jim za příjemně strávený den, kdy se Kelvin po dvou měsících potkal s oběma rodiči a Jeans po půl roce s maminkou. Videa a fotky jsou k vidění na mém Facebooku. Děkuji majitelce Ambry a Margotky za účast na této akci. Bylo nás tam Bugsy požehnaně. Mám velkou radost. Na fotografii dole je Gisele, která dobíhá do cíle už s poraněnou packou ve svém prvním coursingu.

gisele-28.4.-02.jpg

28.04.2019 Mezinárodní výstava psů Německo. 

Terzia Feritte Bugsy- Výborná 1, CAC, VDH

Gratuluji majitelce Zuzance a mám velkou radost spolu s ní. Těším se na naše setkání opět v Německu.

 

 

27.04.2019 Klubová výstava Klubu Chovatelu Chrtů Praha.

Ultimate Feritte Bugsy - Výborný 1, CAC, BOS, Klubový vítěz Klubu Chovatelů Chrtů Praha.

Gratuluji majitelce Lucince a mám velkou radost spolu s ní. Držím vám palce na příště.

 

26.04.2019 Náš soukromý trénink. Dnes za námi přijel Karat s paní majitelkou. Karat reagoval skvěle na kůžičku, ihned věděl kam a za čím má běžet. Udělali mi velkou radost. Videa a fotky jsou k vidění na mém Facebooku a Instagramu. Série fotografií je vidění zde. Těším se na naše další setkání.

trenink-26.4..jpg

20.04.2019 Mezinárodní výstava psů Praha. 

Egon Feritte Bugsy - třída mladých V1, CAJC, BOJ z konkurence 4 pejsků a 8 mladých. 

Verdi Feritte Bugsy - Výborný 1, CAC z konkurence 2 pejsků

Gratuluji majitelkám mých odchovů a mám velkou radost s nimi. Moc jim děkuji za krásnou prezentaci na této výstavě.

 

13.04.2019 Mezinárodní Cousing CACIL, Adamovské jazerá, SK.

Kaprice Feritte Bugsy - 1. místo CACT ve třídě Sprinter

Kaprísek se stal Mezinárodním coursingovým Mistrem Slovenska 2019

Gratuluji Lucince, majitelce Kapriska, a děkuji jí za sebeobětování, čas, energii, náročné cestování, které absolvuje se svým milovaným členem rodiny. Mám velkou radost a děkuji ji z celého srdce, nebýt jí byl by z Kaprice "jen" užasný mazlíček s nevyužitým potenciálem. Držím vám oboum palce dál. Ale opět podotýkám, pro mě, jako chovatelku, je nejdůležitější skvělý domov pro moje odchovy. Poháry a vítězství jsou zasloužená odměna pro majitele a pro mě velká čest.

 

12.04.2019 Soukromý trénink pro naše chrtíky kromě těhulek a maminek. Fenky v mojí smečce začínají s tréninkem po ukončení laktace, většinou to bývá od sedmi týdnů po vrhu. Pokud je příznivé počasí začínají rovnou trénovat s mamkou i její potomci. Těhulky u mě velmi lehce trénují do poloviny březosti, pro jejich psychickou pohodu je to důležité a jejich potomci získávají maximální predispozice k práci. Na fotografii dole  je nekompromisní vůdkyně mojí smečky Táňa se svojí dcerou Hannach při lovu návnady.

tana-trenink.jpg

10.04.2019 Bedeta - foto dole, nejmladší členka mojí smečky má za sebou základní zdravotní testy. Bedeta, její matka Umbra, babička Lolly a prababička Holly mají všechny zdravotní testy v pořádku, taktéž kompletní zdravotní testy DNA a také DNA identity. Bedeta je čtvrtá generace mých zdravotně testovaných a prověřených chovných jedinců, letos oslavím 20 let chovu italských chrtíků.

bedeta-01.jpg

Čas tak rychle letí, stále se učím a čím dále více si vážím tohoto plemene. S chrtíky se dá skvěle pracovat, nejsou to pouze plyšáci, kteří chtějí trávit veškerý čas v posteli svého milovaného pána, jsou to houževnatí sportovci a tahouni, stačí jen umět s nimi správně pracovat. Pately 0/0, srdce dopplerovou metodou Negativní, optalmo vyšetření na dědičné a vrozené vady Negativní. Ještě jí čekají kompletní DNA zdravotní testy a DNA identity, které bude mít verifikované, jelikož oba její rodiče mají DNA identity potvrzené. 

06.04.2019 Dostihová dráha Kolín. Mezinárodní dostih sponzorovaný Sofa Dog Wear. Arabela Feritte Bugsy - 1. místo v kategorii Mladí. Foto dole převzato od paní fotografky zde. 

 arabela-kolin-01.jpg

Gratuluji majiteli Arabely a mám velkou radost spolu s ním, trénovat Arabelu od jejich 7 týdnů věku bylo pro mě velkým potěšením, byla velmi talentovaná od raného štěněčího věku. Arabela je další fenkou z mého chovu, která splnila dostihovou licenci v rekordním čase 12 měsíců.

arabela-karta.jpg

31.03.2019 Škola pro psy. Trénink obedience a agility. Na fotografii dole je Bedeta.

bedeta-02.jpg

Dnes byla Bedeta na své sedmé lekci poslušnosti. Hodiny tréninku jsou na ní znát, je klidnější, ovládá základní povely. Na fotografii dole je Bedeta při nácviku odložení.

bedeta-04.jpg 

Mám z ní velkou radost. Na fotografii dole je Bedeta na áčku.

bedeta-05.jpg

 Atlas se dnes předvedl výborně na tréninku poslušnosti a na agitity, mám z něho také velkou radost. Na fotografii dole trénink skákání přes překážky Atlas s Boriskem.

atlas-.jpg

31.03.2019 Prag Coursing, Ješín. Trénink a licence. Na fotografii dole je Bedeta po splnění licence.

bedeta-lic.jpg

Dnes Bedetka odběhla svůj poslední sólo licenční běh a tímto ve věku 13 měsíců splnila dostihovou licenci. Na fotografii dole je tréninková karta Bedety, mám z ní velkou radost.

bedeta-licence.jpg

Na fotografii dole je Bedeta, která se zájmem pozoruje návnadu.

bedeta-lic-01.jpg 

24.03.2019 Národní Coursing, Jarní otvírák, Kačice. Do závodu bylo hlášených 29 italských chrtíků.

Kaprice Feritte Bugsy - 1.místo, CACT ve třídě Sprinter - 344 bodů

Lilith Feritte Bugsy - 2. místo, Res. CACT ve třídě Klasik  - 337 bodů

Chantia Feritte Bugsy - 3.místo ve třídě Klasik  - 337 bodů

Caissa Feritte Bugsy - 6. místo ve třídě Klasik - 326 bodů 

Margo Feritte Bugsy - 7. místo v kategorii Sprinter - 229 bodů 

Na fotografii dole jsou výsledky po prvním rozběhu. 

rozpis.jpg

První životní coursing pro Caissu, která se umístila na krásném 6. místě v silné konkurenci. Caissa měla zkušenosti pouze s dostihovou dráhou. Chantia na svém druhém coursingu v životě zaujala rozhodčí svým stylem běhu a zájmem o návnadu, v prvním kole dosáhla nejvyšší počet bodů ze všech zúčastněných chrtíků ve třídě Klasik. Jupííí. Velkou radost mi udělal Kaprice, který po prvním rozběhu dosáhl nejvyššího počtu bodů ze všech zúčastněných chrtíků! Na fotografii dole je Kaprice se svojí milovanou majitelkou, foto Lucy Kaslová.

kapri.jpg

 Kaprice si svoje prvenství udržel, svým exkluzivním stylem běhu a rychlostí. Drobná Chantia, která má kohoutkovou výšku 33 cm dosáhla po druhém rozběhu stejný počet bodů jako její krásná sestřenice Lilith, jelikož byla o pár setin vteřiny pomalejší obsadila pozici za Lilith. Mám velkou radost ze všech mých odchovů, gratuluji majitelce Kapriska, majitelům Lilith, majitelce Margo ke krásným výsledkům a přeji mnoho štěstí dál. Na fotografii dole jsou Chantia a Caissa po prvním rozběhu.

chantia-a-caissa.jpg

16.03.2019 Mezinárodní Coursing V4 CUP, Medlánky. Do závodu bylo přihlášeno 40 italských chrtíků.

Lilith Feritte Bugsy - 2. místo CACIL , Res. CACT - 327 bodů

Hannach Feritte Bugsy - 4. místo Res. CACIL - 323 bodů

Chantia Feritte Bugsy - 5. místo - 321 bodů

Opět skvělý úspěch mojí dlouholeté chovatelské práce, tohoto mezinárodního závodu ve třídě Klasik feny se účastnily všechny feny, kromě jedné (Wisla vo Abakan), které pocházejí z mé krve. Na fotografii dole je Hannach.

hannach-16.3.jpg 

Jsou přímí potomci mých chovných fen, mých odchovaných fen nebo jejich potomci. Mám velkou radost, můj prvotní chovatelský sen jsem finišovala do skvělého konce. 

Chantia měla dnes coursingovou premiéru. Drobná fenka, která neúnavně sleduje návnadu natolik zaujala porotce, že obsadila 5. pozici ve velké zkušené konkurenci. Na fotografii dole je Chantia.

chantia-05.jpg

 Drobná Hannach, její kohoutková výška je 34 cm, ve svém druhém životním coursingu po prvním kole obdržela nejvyšší počet bodů ze všech zúčastněných chrtíků. Bohužel měla při prvním běhu kolizi, která vypadala pro diváky a porotce efektně, několik kotrmelců a prudké změny běhu. Na fotografii dole je Hannach.

 hannach-06.jpg

Naštěstí je velmi dobře trénovaná, ale do druhého běhu nastoupila s handicapem a propadla se na 4. místo, obdržela stejný počet bodů jako fena na 3.místě  mé krve, která dostala 3.místo. Na fotografii dole je Hannach.

hannach-07.jpg 

Velký obdiv patří Lilith Feritte Bugsy, která svým zájmem o návnadu a krásným stylem běhu zaujala porotce natolik, že obsadila 2. místo. Stylem běhu a zájmem o návnadu mi připomíná svoji maminku Umbru, babičku Lolly a prababičku Holly, které působily v mém chovu. Na fotografii dole je Lilith. 

lilith.jpg

Všechny vlastní dostihovou licenci a při běhu se krásně protahují do luku, je to velmi efektní styl pro coursingy. Jsem nesmírně potěšena, že si Lilith nese naše kvalitní sportovní vlohy a děkuji její majitelce Žanetce za čas a práci, kterou dává do přípravy Lilith. Na fotografii dole naše trofeje.

hannach-08.jpg

09.03.2019 Mezinárodní výstava psů Graz. Výstavy se účastnilo 12 krásných chrtíků.

Ultimate Feritte Bugsy - Výborný 1, CACA, CACIB, BOS - Mezitřída

Hannach Feritte Bugsy - Výborná 1, CACA - Třída pracovní 

ultimate.jpg

Buggy Camino Bianca - Třída šampionů, dcera Yvet Feritte Bugsy, vnučka mojí metuzalémky Lolly Feritte Bugsy, obdržela nejvyšší titul BOB a CACIB ve fenkách. Gratuluji majiteli krásné Buggynky a její paní chovatelce, mám velkou radost s Vámi a přeji Vám mnoho dalších úspěchů. Na fotografii dole je Ultimate s majitelkou.

ultimate-01.jpg

Gratuluji majitelce Ultimate, slečně Lucce, ke krásnému úspěchu z výstavy v konkurenci dospělých chrtíků. Mladý Ultimate získává velmi cenné trofeje a jeho majitelka mnoho zkušeností. Je mi velkým potěšením být toho svědkem a začátečníkům ve všem nápomocná. Krásný rodinný výlet jsme si užily a těšíme se ona příště.

 

07.03.2019 Soukromý trénink pro všechny naše chrtíky a Atlase, který je u mě v Hotelu na výchovu. Atlas si dal svižné tři sólo běhy.

atlas-02.jpg

Videa a fotky jsou k vidění na mém Instagramu. Počasí bylo větrné, ale trénink odsýpal jako na drátkách, provětrali jsme se na čerstvém větříku a zase šup do teplíčka. Italští chrtíci nesnáší větrno a chlad.

03.03.2019 Trénink obedience a agility s Bedetkou.

bedeta-08.jpg

Krásné nedělní odpoledne strávené mezi přáteli stejně postiženými zálibou o práci s pejsky. Bylo nám fajn.

bedeta-09.jpg

28.02.2019 Soukromý trénink pro všechny naše chrtíky, dnes jsem měla možnost potrénovat s Luckou a Ultimatem, dole na fotografii.

 ultimate-02.jpg

Bylo pěkné jarní počasí, trénink bez problémů, Ultimate se předvedl dobře. Děkuji svému partnerovi a Lucce za pomoc. Dole na fotografii je Hannach. 

hannach-10.jpg

Těším se na příště a postupně i na ostatní moje odchovy. Videa a fotky jsou k vidění na mém Facebooku.

24.02.2019 Pravidelný nedělní trénink na mém nejoblíbenějším cvičáku. Foto dole Bedeta při odložení mezi velkými psy.

 bedeta-10.jpg

Trénink agility s Atlasem a Bedetou a trénink poslušnosti s Bedetou. Dole na fotografiích je Bedeta a Boris.

 bedeta-11.jpg

Přijel se na nás podívat i malinký Karat, děkuji majitelce Simonce za návštěvu a za skvělou socializaci miminka, Karat si dal první kladinu a šlo mu to pěkně. Na fotografii dole vlevo je s Bedetou a vpravo s Atlasem.

bedeta-12.jpg

23.02.2019  Dvůr Pecínov - Coursing trénink a licence. Atlas dnes absolvoval svoje první společné licenční běhy na výbornou. Jeho spáring partnerem při prvním běhu byla Hannach a při druhém běhu Hollie. Video a fotky jsou k vidění na mém Instagramu. 

atlas-licence.jpg

23.02.2019 Medlánky - Coursing trénink a licence. Dneškem Arabela Feritte Bugsy splnila kompletní licenční běhy. Mám z ní velkou radost, ve věku 12ti měsíců projevila svoje vyjímečné schopnosti. V roce 2005 můj Ceysse Bugsy splnil licenční běhy ve věku 12ti měsíců, jako můj první a od tohoto roku se moje odchovy stávají držiteli dostihové licence od 12ti měsíců pravidelně. Jsem šťastná, že se moje odchovy drží pořád na vysoké sportovní úrovni. Děkuji majiteli Arabely za přípravu a péči, kterou svojí princezně dává, samozřejmě jsem nesmírně potěšena, že jsem vám mohla být v začátcích se vším nápomocná. Zkušený chovatel a tréner není k zahození :-). Na fotografii dole na dostihové dráze v Kolíně je Ceysse, který svoji genetikou významně ovlivnil český chov italských chrtíků s využitím pro Krásu a Výkon. Foto rok 2006, kdy byl spáring partnerem při plnění společných licenčních zkoušek mých fen Dame Fortuna Bugsy, Divinity Bugsy a Deity Damaia Bugsy, které splnily licenční  běhy ve věku 13ti měsíců. Krásné vzpomínky...

ceysse.jpg

21.02.2019 Soukromý trénink pro všechny moje chrtíky. Na fotografii dole je Lolly ve věku 11,5 roku.

lolly.jpg

Trénink jsem si jako vždy užila a chrtíci byli v přírodě a v pohybu absolutně nejšťastnější. K čemu nám jsou poháry z výstav? Nejdůležitější pro chrtíky je pohyb a láskyplná rodina. Na fotografii Bedeta ve věku 1 rok, Bedeta je vnučkou Lolly na fotce výše.

bedeta-13.jpg

17.02.2019 Sluneční nedělní odpoledne jsme si užili s Atlasem a Bedetou na našem nejoblíbenějším cvičišti. Foto dole Atlas.

atlas-03.jpg

Bedeta při dnešním tréninku odložení, foto dole. Další fotky a videa jsou k vidění na mém Instagramu.bedeta-14.jpg

09.02.2019 Schůze Klubu chovatelů italských chrtíků a předávání ocenění novým klubovým šampionům. Dnešní den byl pro mě moc radostný, Hollie a Hannach si odnesly nádherné poháry do naší sbírky, kterou už nemáme kam dávat.

hannach-champ.jpg

Gratuluji majitelkám mých odchovů a děkuji jim za čas a námahu, kterou věnují návštěvám výstav a coursingů po celý rok. Dole fotografie šťastných majitelek, ocenění jim předává paní místopředsedkyně klubu. Děkuji svému partnerovi a rodině za každodenní pomoc a péči o naše chrtí miláčky.

Hollie Feritte Bugsy - Šampion krásy KCHICH

Hannach Feritte Bugsy - Dostihový šampion KCHICH

Kaprice Feritte Bugsy - Coursingový šampion KCHICH

Ultimate Feritte Bugsy - 7. místo v soutěži TOP chrtík pes 

Isis Ionel Bugsy - Šampion krásy KCHICH  a 7. místo v soutěži TOP chrtík fenaklub.jpg

07.- 08.02. 2019 Mezinárodní výstava psů Budapešť.

Yadira Feritte Bugsy - Nejlepší mladá fena, Nejlepší mladý, Junior Winner, BOJ, BOS

 

yadira.jpg

Gratuluji majitelce Karolíně a držím palce na příští výstavy. Mám velkou radost z prvního výstavního úspěchu mladičké Yadiry.

 

17.02. Trénink obedience a agility s Bedetou a Atlasem, který je u nás v Hotelu na hlídání a výcvik. Foto dole Bedeta na áčku a při hromadném povelu lehni.

bedeta-15.jpg

02.02.2019 Mezinárodní výstava psů Brno.

Ultimate Feritte Bugsy - Výborný 1, CAC - čekatel Českého Šampiona Krásy, poprvé ve třídě dospěláků - v mezitřídě, v konkurenci krásného soupeře.

Hollie Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC - čekatelka Českého Šampiona Krásy, ve třídě pracovní v konkurenci krásné soupeřky Alessie, dcerky Kokety Feritte Bugsy.

Gratuluji slečně Lucce, majitelce Ultimata a přeji mnoho štěstí do budoucna. Foto dole fotil Borísek, nevlastní sourozenci po mamince Táně, po posouzení. Prožila jsem příjemný den s přáteli, výstavy se účastnilo 33 italských chrtíků. V Čechách zájem o toto plemeno stále roste. Upřimně se nedivím, jsou to milí, nenároční, sportovně založení mazlíčci se zdravým kořínkem. Přitom ještě před 20 lety bylo toto plemeno zatížené epilepsií a alopecii. Díky importům a rozumným chovatelům, jejich řady v Evropě rostou, plemeni se daří, potkávám stále více chrtíků i na dostihových oválech. Mám velkou radost, že jsem součástí toho přelomu. Na fotografii dole je Lucinka s Ultimate a moje maličkost s Hollie.

brno.jpg

31.01.2019 Soukromý trénink pro naše chrtíky. Děkuji svoji milované rodině za pomoc. Naše šampiónky by běhaly nejraději až do úmoru, ale nic se nemá přehánět, tak zase příště... Na fotu dole je nejstarší členka tréninku Lolly, věk 11,5 roku a nejmladší členka tréninku Jarina, věk 3 měsíce.

 lolly-02.jpg

27.01.2019 Náš pravidelný nedělní trénink poslušnosti a agility ve škole pro psy Conica, kterou navštěvuji nejraději. Dole na fotografii je Uršula při nácviku odložení.

 

 ursula.jpg

Dnes jsme trénovali obedience a agility s Uršulou a agility a socializaci s Jarinkou, foto dole.

 

jarina.jpg

24.01.2019 Trénink pro naše chrtíky  Připojil se k nám i malý Igor.  Děkuji majitelce Denisce za návštěvu na našem soukromém tréninku, drobek si osvěžil sledování návnady a nově procházel dostihový box. Dole na fotce je zkušená Jesika v akci.

jesika-06.jpg

20.01.2019 Pravidelný nedělní trénink obedience, agility a socializace štěňátek v mém nejoblíbenějším cvičáku. Dole na fotografii je Uršula při výcviku odložení.

.ursula-05.jpg

Agility a socializace štěňátek se účastnil Janino a Jarina, kteří jsou u nás v Hotelu. Na fotografii dole je Jarina při výskoku na áčko. Veselá videa z tohoto tréninku jsou k vidění na mém Instagramu.

jarina-5.jpg

19.01.2019 Šampion Šampionů 2018. Praha.

Na fotografii dole je moje stále veselá Hannach.

 

hannach-11.jpg

Krásná akce na kterou jsem jela pogratulovat majitelce Kaprice Feritte Bugsy, slečně Lucce, k dalšímu titulu pro svého miláčka a to Coursingovy vitěz 2018. Na fotografii dole.kaprice.jpg

Na této prestižní akci se předvedlo 5 chrtíků, mezi nimi i naše Hannach a Ultimate. Na fotce dole je stále dobře naladěná Hannach.

hannnach.jpg

Nejlépe z chrtíků si vedl Ultimate, který se probojoval až do prvního kola mezi nejkrásnější chrty. Gratuluji jeho majitelce Lucince, na fotografii dole.

 

ultimate-3.jpg

Také jsem jela pogratulovat majitelkám Bentleye, Arista, Abracadabry a majiteli Buggynky a jejich chovatelce paní Ing. Ivetce k titulům Dostihový vítěz 2018, Coursingový vítěz 2018. Na fotografii dole.01.jpg

Výše jmenovaní šampioni jsou potomci Yvet Feritte Bugsy a babičky Lolly Feritte Bugsy, která si ve věku necelých 12ti let u nás užívá spokojený a aktivní důchod a dědečka Axel Neel Bugsy, který byl můj první odchov v roce 2003, Axel se dožil krásných 13ti let a jeho sestra Akasha odešla do psího nebíčka vloni, ve věku 15ti let. Jsem velmi šťastná, když vidím, že moje dlouholetá práce má smysl a dělá radost dalším majitelům. Gratuluji paní chovatelce Ivetce a přeji jí mnoho dalších dostihových a coursingových úspěchů v budoucnu. Na fotografii dole je Hannach a moje maličkost.

 

hannach-15.jpg

17.1.2019 Trénink pro naše chrtíky. V mírném mrazíku se nám běhalo krásně. Potrénovali i štěňata Janino a Jarina, kteří jsou v našem hotelu na hlídání.

janino.jpg

13.01.2019 Národní výstava psů Brno. Přihlášeno 13 italských chrtíků.chantia-8.jpg

Chantia Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, Národní vítěz, BOB Nejlepší z plemene.

chantia-9.jpg